1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ardahan’da CHP Adayı Faruk Demir Seçimin Galibi: İtirazlar Şok Yarattı!

Ardahan’da CHP Adayı Faruk Demir Seçimin Galibi: İtirazlar Şok Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Faruk Demir, belediye başkanı seçildi. AK Parti adayı Yunus Baydar ise 174 oy farkla seçimi kaybetti. Yunus Baydar, seçimin iptali için ıslak imzalı tutanakların olmadığı ve sandık görevlisinin değiştirildiği iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Baydar, seçimde 640 geçersiz oy olduğunu belirterek, hukukçuları aracılığıyla itirazlarını ilettiklerini açıkladı.

Yunus Baydar yapmış olduğu açıklamada, seçim günü ve seçim akşamı yaşanan olayların ciddi bir emek hırsızlığı olduğunu düşündüklerini belirtti. Oy kullanmış 640 oyun geçersiz sayılmasının kritik olduğunu vurgulayan Baydar, vatandaşların iradesine saygı duyulması gerektiğini dile getirdi. Sandık yetkililerinin hukuka aykırı davrandığını iddia eden Baydar, Ardahan ilçe seçim kuruluna sundukları itirazda seçimin yenilenmesi ve sandıkların tekrar sayılması taleplerini ilettiklerini söyledi.

Baydar, Ardahan’ın geleceği için fedakarlık yapmaya hazır olduklarını ve sonuca saygı göstereceklerini ifade etti. Mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir’in 5 bin 49 oy aldığı, Yunus Baydar’ın ise 4 bin 875 oy topladığı belirtildi. Baydar, seçim sonuçlarıyla ilgili her türlü karara saygı duyacaklarını ve Ardahanlı hemşehrileriyle birlikte olacaklarını vurguladı. Hukukun vereceği kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Baydar, vatandaşların iradesinin manipüle edildiğini düşündüklerini ve seçimin tekrarlanması gerektiğini ifade etti.

Ardahan’da yaşanan yerel seçim sürecinde, sandıklarda yaşanan usulsüzlüklerin ve vatandaşların iradesinin manipüle edildiğine inanan Yunus Baydar, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Baydar, seçim güvenliğinin ortadan kalktığını ve vatandaşların iradesinin korunması gerektiğini vurguladı. Ardahan’da gerçekleşen seçimde, CHP adayı Faruk Demir’in 5 bin 49 oy alırken, AK Parti adayı Yunus Baydar’ın 4 bin 875 oy aldığı belirtilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ardahan’da CHP Adayı Faruk Demir Seçimin Galibi: İtirazlar Şok Yarattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin