1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Arı Adam, Dünyadaki Savaşlara Dikkat Çekiyor

Arı Adam, Dünyadaki Savaşlara Dikkat Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Susuz ilçesine bağlı Doyumlu köyünde yaşayan ve çevresinde ‘Arı adam’ olarak tanınan biri olan Yücel Üzeyir, arı kovanlarının bulunduğu yerde dünya genelindeki savaşlara dikkat çekmek amacıyla bir resim çizdi.

Üzeyir, çocukların yaşadığı acılara ve savaşların doğa üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekmek istediğini belirterek, “Eserim, bir damla bal içinde ağlayan bir çocuk ve çevresinde uçuşan arılar ile savaşın masum çocuklar ve doğa üzerindeki acımasız etkilerini simgeliyor. Bu soyut çalışmam, tatlılık ile acı arasındaki ince dengeyi ortaya koyuyor. Savaş, yalnızca insanları değil, doğayı da yok ediyor” şeklinde konuştu.

Üzeyir, “Bombalar, hayvanların ve bitkilerin yaşam alanlarını tahrip ediyor. Bu eser, sanatın sadece görsel bir değere sahip olmadığını, aynı zamanda güçlü bir mesaj iletebileceğini kanıtlıyor. Sanatın gücüyle, daha barışçıl ve sürdürülebilir bir dünya için savaşın yıkıcı etkilerini durdurmak adına çocuklar ve doğa için bir sanat manifestosu olarak bu eserim çağrıdır” ifadelerini kullandı.

Üzeyir, arı kovanlarının önünde binlerce arıyı çıplak vücuduna alarak daha dikkat çekici bir görüntü oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arı Adam, Dünyadaki Savaşlara Dikkat Çekiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin