1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Artvin’de Şiddetli Yağışlar Sonucu Köy Yolları Kapanıyor, Vali’den Açıklama Geldi

Artvin’de Şiddetli Yağışlar Sonucu Köy Yolları Kapanıyor, Vali’den Açıklama Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artvin’de bugün öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde taşkın ve heyelanlara neden oldu. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle Arhavi’de 18, Borçka’da 8 ve Hopa’da ise 6 köy yolunun kapandığı bildirildi. Artvin İl Özel İdaresi, Karayolları ve yerel belediye ekipleri, yolları açmak ve hasarları onarmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Ayrıca Arhavi ilçe merkezinden geçen Kapisre Deresi’nin su seviyesinin yükselmesiyle birlikte çevresindeki sanayi sitesi ve bir öğrenci yurdu taşkın riskine karşı boşaltıldı. Öte yandan Hopa ilçesine bağlı Sundura Mahallesi’nde bir kişi, derenin taşması sonucu mahsur kaldı. 56 yaşındaki Bedriye Yarar, AFAD ve Hopa Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yaşanan olumsuz hava koşullarıyla ilgili Artvin Valisi Cengiz Ünsal da açıklama yaptı. Vali Ünsal, Arhavi’de incelemelerde bulunarak Kapisre Deresi’ndeki durumu yerinde değerlendirdi. Yetkililerden bilgi aldıktan sonra tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ve ekiplerin halkın güvenliği için aralıksız çalıştığını belirtti. Vali Ünsal, “Yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimiz hazır durumda” dedi.

Artvin’de yaşanan doğal afet sonrası yolların kapanması ve evlerin boşaltılması, halkın güvenliği için büyük bir endişe yaratmış durumda. Özellikle taşkın riski tehlikesiyle karşı karşıya kalan bölgelerde, AFAD ve diğer kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesi hayati önem taşıyor. Şiddetli yağışların etkisiyle oluşabilecek zararların önlenmesi için yetkililerin aldığı tedbirlerin önemli olduğu vurgulanıyor.

Artvin’de yaşanan sel felaketi, bölgenin iklim ve coğrafi özellikleri göz önüne alındığında maalesef sık sık tekrarlanan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi doğal afetlerle mücadele için hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin daha etkin önlemler alması gerektiği belirtiliyor. Gelecekte benzer afetlerle karşılaşmamak için altyapı çalışmalarının ve acil durum planlarının güçlendirilmesi önem arz ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Artvin’de Şiddetli Yağışlar Sonucu Köy Yolları Kapanıyor, Vali’den Açıklama Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin