1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Artvin’in Borçka İlçesi’nde Yıllarca Kapısı Açılmayan Sınır Kapısı: Muratlı Skandalı!

Artvin’in Borçka İlçesi’nde Yıllarca Kapısı Açılmayan Sınır Kapısı: Muratlı Skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artvin’in Borçka ilçesinde 11 yıl önce AKP iktidarı tarafından “Muratlı” adıyla yeni bir sınır kapısı açılması kararlaştırıldı. 26 Kasım 2013’te Bakanlar Kurulu kararname yayınladı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de imzaladı.

Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Hayati Yazıcı, bir gün sonra olan 27 Kasım 2013’te sınıra giderek inceleme yaptı. Yazıcı, “Muratlı kapısı kısa sürede açılacak, Sarp’taki yoğunluk azalacak, Artvin ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanacak” dedi. Ancak aradan geçen 11 yıla rağmen kapı hala açılmadı ve atanan müdür ile personel geri çekildi.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, konuyla ilgili olarak “11 yıl geçti ve verilen sözler tutulmadı. Muratlı Sınır Kapısı hala açılmadı ve belirsizlik devam ediyor” şeklinde konuştu. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Sarp Sınır Kapısı’ndaki yoğunluğun artması nedeniyle Muratlı kapısının devreye girmesi gerektiğini belirtti.

İki ülke arasındaki ticareti artıracak olan Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması konusunda yöre halkı ve Gürcistan tarafından büyük bir beklenti bulunmaktadır. Hayati Yazıcı’nın sınıra giderek inceleme yapması açılışın müjdelendiğini göstermişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Artvin’in Borçka İlçesi’nde Yıllarca Kapısı Açılmayan Sınır Kapısı: Muratlı Skandalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin