1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Asansör İhmaline Taksirle Ölüm Adli Soruşturma

Asansör İhmaline Taksirle Ölüm Adli Soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salı günü Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 4’üncü Cadde’deki apartmana giden Beren Su Bolat, sınıf arkadaşıyla 5 ve 6’ncı katlar arasında mahsur kaldı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri çalışmalar yaptı. Ancak Beren Su’nun asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybettiği, arkadaşının ise kurtarıldığı öğrenildi.

Beren Su’nun ölümü üzerine hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda, itfaiye görevlileri hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla adli soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi idari soruşturma başlattı.

Beren Su ve arkadaşının kurtarılma çalışması sırasında çekilen bir fotoğraf da soruşturma dosyasına eklendi. Fotoğrafta, Beren Su’nun asansörden indiği sırada yardımcı olması gereken itfaiye personelinin termos tuttuğu görülüyor. Beren Su’nun düşerken olduğu belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili açıklamada bulundu. Başsavcılığın ve belediyenin başlattığı soruşturma süreçlerinin devam edeceği belirtildi.

Beren Su Bolat’ın dayısı olan Fatih Büyükata, itfaiye ekibinin ihmali olduğunu ve çekilen fotoğrafın bunu gösterdiğini belirtti. Büyükata, olayın detaylarını anlattı ve yetkililerden sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Büyükata, Beren Su’nun çok parlak bir geleceği olduğunu belirterek, yaşanan üzücü olayın bir daha yaşanmaması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asansör İhmaline Taksirle Ölüm Adli Soruşturma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin