1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Asansörde mahsur kalan çocuk hayatını kaybetti!

Asansörde mahsur kalan çocuk hayatını kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da, asansörde mahsur kalan 13 yaşındaki Beren Su’nun itfaiye ekibi tarafından kurtarılma çalışması sırasında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Beren Su, salı günü arkadaşı ile birlikte 5 ve 6’ncı katlar arasında mahsur kalmıştı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sırasında Beren Su asansör boşluğuna düşerken, arkadaşı kurtarıldı. Olayın ardından hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda itfaiye personeli hakkında Ankara Batı Başsavcılığı tarafından ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla adli soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da idari soruşturma açıldı.

Kurtarma çalışması sırasında çekilen bir fotoğraf da soruşturma dosyasında yer aldı. Fotoğrafta Beren Su, iki kat arasında sıkışmış olan asansörden inmeye çalışırken, kendisini tutması gereken itfaiye personelinin bir elinde termos olduğu görüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Devam eden hukuki süreçler ve açılan soruşturmalar sonucunda sorumluluğun belediyede olduğu tespit edilirse gerekli yasal işlemlerin uygulanacağının” altı çizildi.

Beren Su’nun dayısı Fatih Büyükata, olayın tamamen ihmalkarlık olduğunu belirterek, itfaiyenin gerekli önlemleri almaması ve dikkatsiz davranışının kaza sonucunda gerçekleştiğini söyledi. Büyükata, çevredekilerin uyarılarına rağmen itfaiyenin gereken işlemleri yapmadığını ve sonrasında çocuğa yanlış talimat verdiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asansörde mahsur kalan çocuk hayatını kaybetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin