1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aselflir-500 ile Gerçekleştirilen Deniz Hedefi Atışları!

Aselflir-500 ile Gerçekleştirilen Deniz Hedefi Atışları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar, Aselflir-500 ile gerçekleşen sabit ve hareketli deniz hedefi atışları başarıyla tamamlandığını paylaştı.

Bayraktar AKINCI, deniz üstünde yapılan atış testini başarıyla tamamlayarak Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden Mini Akıllı Mühimmatlar ve ASELFIR-500 ile havalanarak, 30 bin feet irtifadan deniz üstündeki sabit hedefi MAM-T ile tam isabetle vurdu. Testin ikinci aşamasında ise milli TİHA, MAM-L ile deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı yine 30 bin feet irtifadan başarıyla imha etti. Bu başarılı atış testleriyle Bayraktar AKINCI, deniz hedeflerine karşı etkisini sergileyerek Mavi Vatan’daki önemini ortaya koydu.

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak amacıyla düzenlenen TEKNOFEST kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda halka açık olarak sergilendi. Ardından Ankara ve İzmir’deki TEKNOFEST etkinliklerine de katıldı.

Kanatları katlanabilir Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir’de sergilendi. TCG Anadolu’da gerçekleştirilen törenlerde yüz binlerce vatandaş Bayraktar TB3 ve KIZILELMA’yı ziyaret etti.

Bayraktar TB3 SİHA, dünyadaki kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilme kabiliyetine sahip olan ilk silahlı insansız hava aracı olacak. 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde testlere başlanması planlanan Bayraktar TB3, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünü artıracak.

Baykar’ın 2003 yılından bu yana öz kaynaklarını kullanarak yürüttüğü projeleri, ihracattan elde ettiği gelirlerle desteklemektedir. Savunma ve havacılık sektöründe lider konumunda olan Baykar, 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye’nin en çok ihracat yapan şirketi olmuştur. Bayraktar TB2 SİHA için 32 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 8 ülke olmak üzere toplamda 33 ülke ile ihracat anlaşmaları imzalanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aselflir-500 ile Gerçekleştirilen Deniz Hedefi Atışları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin