1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak! Bakan’dan Şaşırtan Açıklama Geldi

Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak! Bakan’dan Şaşırtan Açıklama Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşların alım gücünün azalmasıyla birlikte enflasyon her geçen ay artmaya devam etmektedir. Yıllık olarak belirlenen asgari ücretin bu yıl da ikinci kez ara zam ile artırılması birçok çalışanın beklentileri arasında yer almaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı konusunda açıklamalarda bulunmuştur.

Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtmiş ve “öyle bir şey gündemimizde yok” açıklamasında bulunmuştur. Bu durum, yüksek enflasyon nedeniyle iki yıldır temmuz aylarında yapılan iyileştirmenin, 2024 yılı için şimdilik askıya alındığını göstermektedir.

AKP Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu belirtmiş ve temmuz ayında enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını söylemiştir. Ayrıca asgari ücrete ara zam yapılmayacağını vurgulamıştır.

Enflasyonun hızla yükselmesiyle birlikte 2022 ve 2023 yıllarında asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmıştır. 2022 yılında asgari ücret, ocak ayındaki 4.253 TL’den temmuz ayında yapılan yüzde 29,3’lük ara zamla 5.500 TL’ye yükseltilmiştir. 2023 yılında ise asgari ücret yüzde 54,5 artış ile 8.506 TL olarak belirlenmiş, temmuz ayında ise yüzde 34’lük bir artışla 11.402 TL’ye yükselmiştir.

2024 yılında ise asgari ücret yüzde 49 artışla 17.002 TL olarak belirlenmiştir. Bu artışlar, enflasyon ve ekonomik koşulların zorluğu göz önüne alındığında, çalışanların alım gücünü artırmaya yönelik önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Ancak, Bakan Işıkhan’ın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, 2024 yılında asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmayacağı görülmektedir.

Genel olarak, vatandaşların ekonomik durumları ve alım güçleri, enflasyonun seyrine bağlı olarak değerlendirilmekte ve asgari ücretteki değişiklikler çalışanların refah seviyelerini etkilemektedir. Ayrıca, hükümetin ekonomik politikaları ve belirlediği ücret politikaları da bu süreçte önemli bir rol oynamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak! Bakan’dan Şaşırtan Açıklama Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin