1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aşının Gücü: Sağlıklı Yaşam İçin Aşı Ol!

Aşının Gücü: Sağlıklı Yaşam İçin Aşı Ol!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bazı etkinliklerin düzenleneceği belirtilerek, “Aşının gücüne inan, aşılan”, “Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle”, “Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır”, “Ekranı değil, hayatı yaşa”, “Her adımında aile hekimin yanında”, “Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz” ve “Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller” konularının ön plana çıkacağı ifade edildi. Bu etkinliklerle toplumda farkındalık yaratılmasının amaçlandığı vurgulandı.

Aşıların hastalığa yakalanmadan önce bağışıklık kazandırmak amacıyla en etkili halk sağlığı müdahalelerinden biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, aşıların insanları hastalıklardan koruyarak olası kötü sonuçları önlendiği belirtildi. Aşılamayla özellikle bebeklerde ve çocuklarda bulaşıcı hastalıkların önüne geçildiği ve bu sayede milyonlarca insanın hayatının kurtarıldığı hatırlatıldı. Ayrıca, aşıların büyük salgınlara ve ölümlere yol açan hastalıkları günümüzde neredeyse tamamen ortadan kaldırdığına dikkat çekildi.

Aşıların insan sağlığını korumada en etkili yöntemlerden biri olduğunun altını çizen açıklamada, özellikle aşılar sayesinde birçok bulaşıcı hastalığın önlenebildiği ve hatta bazılarının tamamen yok edildiği ifade edildi. Türkiye’de Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında 13 farklı hastalığa karşı aşı sunulduğu ve bu aşıların karaciğer iltihabı, karaciğer yetmezliği, siroz, karaciğer kanseri, verem, menenjit, zatürre, orta kulak iltihabı gibi hastalıkların önlendiği belirtildi.

Aşıların toplum bağışıklığına katkısının önemine vurgu yapılan açıklamada, Türkiye’de uygulanan aşıların uluslararası standartlara uygun olarak üretildiği ve test edildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, aşıların muhafazasından uygulanmasına kadar olan süreçlerin tamamının elektronik takip sistemiyle yönetildiği ve aşıların ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerinde uygulandığı bilgisi verildi.

Son olarak, toplumda aşılanma oranlarının artmasıyla birlikte önlenebilir hastalıkların azaldığına ve hastalıklarla mücadelede harcanan maliyetlerin azaldığına dikkat çekilen açıklamada, herkesin sağlıklı yaşama hakkı olduğu ve aşı olmanın bireyin ve toplumun sorumluluğu olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aşının Gücü: Sağlıklı Yaşam İçin Aşı Ol!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin