1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Aşırı Sağcılar Rotherham’da Sığınmacıları ve Düzensiz Göçmenleri Hedef Aldı, Otel Alev Alev!

Aşırı Sağcılar Rotherham’da Sığınmacıları ve Düzensiz Göçmenleri Hedef Aldı, Otel Alev Alev!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rotherham kentinde gerçekleşen olay, Müslüman ve göçmen karşıtı aşırı sağcıların, düzensiz göçmenler ve sığınmacıların tutulduğu bir oteli ateşe vermeye çalışmasıyla doruğa ulaştı. Ülkenin orta bölgelerinde bulunan kentte toplanan yüzlerce kişi, aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi’nin (EDL) çağrısıyla sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin tutulduğu otelin önünde toplandı. Otelde çıkan arbedede aşırı sağcılar, polisle çatışarak binayı yangın tüpleri ve sandalyeler atarak ateşe vermeye çalıştı. Polisin müdahalesiyle yangın önce büyümeden kontrol altına alındı ancak aşırı sağcılar binayı farklı yerlerden girerek içerdekilerin çıkmasını engellemeye çalıştı.

Diğer yandan Middlesbrough kentinde yaklaşık 300 aşırı sağcı, göçmen karşıtı yürüyüş gerçekleştirdi. Polis müdahalesiyle kontroller altına alınan bu eylem sırasında göstericiler, polislere şişe ve elektronik sigaralar fırlattılar. Benzer şekilde Bolton kentinde de polis, eylemlerin son bulması ve tekrar toplanılmaması çağrısında bulundu.

Bu olaylar, Southport kentinde geçen hafta yaşanan bir bıçaklı saldırı sonrası şiddetlenmiştir. Bir saldırganın 3 çocuğu öldürdüğü ve 10 kişiyi yaraladığı bu olay sonrası aşırı sağcılar, sosyal medyada Müslüman bir sığınmacının saldırgan olduğu yönünde iddialar yaymışlardı. Ancak polis, saldırganın 17 yaşında bir erkek olduğunu açıkladığı halde aşırı sağcılar Müslümanları ve göçmenleri protesto etmek adına olaylara devam etmişlerdir. Sürecin ilerleyen günlerinde Sunderland kentinde bir karakolu ateşe veren aşırı sağcılar, ülke genelinde çeşitli iş yerlerine saldırarak polisle karşı karşıya gelmişlerdir.

Geçmiş günlerde düzenlenen eylemlerde çok sayıda gözaltı gerçekleşmiş, polis ile çatışmalar yaşanmıştır. Aşırı sağcılar, gelecek günlerde farklı kentlerde eylemler düzenleme planları yapmaktadırlar. Son yaşanan olaylar, ülkedeki toplumsal gerilimi artırmış ve güvenlik güçlerini harekete geçirmiştir. Bu olaylar, ülkenin ırkçılık ve ayrımcılık gibi sorunlarla mücadele etmesine sebep olmuştur. Halen devam etmekte olan protesto ve çatışma eylemleri, ülke genelinde endişe yaratmaktadır ve olayların daha büyük çatışmalara neden olabileceği korkusu vardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aşırı Sağcılar Rotherham’da Sığınmacıları ve Düzensiz Göçmenleri Hedef Aldı, Otel Alev Alev!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin