1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AŞIRI SICAKLAR GELİYOR!

AŞIRI SICAKLAR GELİYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, Malatya dışındaki Doğu Anadolu ile Giresun, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde ise yerel sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normalleri civarında seyrederken, batı ve iç kesimlerden başlayarak 2 ila 4 derece artması ve mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif eserken, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, doğu kesimlerde yaşanabilecek kuvvetli yağışlar hakkında uyarılarda bulundu. Salı gününden itibaren Batı bölgelere aşırı sıcaklar geleceğini belirtti. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Güneydoğu bölgelerinde 35-40 dereceyi aşan sıcaklıkların beklendiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, kuvvetli yağışlar ile olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Bölgelere ilişkin hava durumu tahminlerine göre, Marmara bölgesinin az bulutlu ve açık olduğu, zamanla Trakya kesiminin parçalı bulutlu geçeceği öngörülüyor.

5 günlük tahminlere bakıldığında, farklı bölgelerde az bulutlu ve açık hava ile yer yer yağışlı geçişlerin beklendiği görülüyor. Şehirlerin sıcaklık değerleri de belirtilerek hava durumunun genel bir özeti sunuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AŞIRI SICAKLAR GELİYOR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin