1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI: SEVK TARİHLERİ VE SORGULAMA DETAYLARI!

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI: SEVK TARİHLERİ VE SORGULAMA DETAYLARI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatani görevlerini yapacak olan askerler, askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Bu bilgilere e-Devlet üzerinden erişebilirler. Şubat celbi seçim ve sınıflandırma sonuçları 3 Mayıs 2024 tarihinde duyuruldu. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilirler.

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri belirlendi. İlk grup erler 16 Mayıs 2024 tarihinde sevk edilecekken, ikinci grup erler 27 Haziran 2024’te ve üçüncü grup erler ise 25 Temmuz 2024’te sevk edilecekler. Sevk belgesini almak isteyen yükümlüler, sevk tarihinden 10 gün önce e-Devlet veya askerlik şubesinden bu belgeyi alabilirler.

Askerlik yerini öğrenmek isteyen adaylar için e-Devlet üzerinden kolay bir sorgulama işlemi mevcuttur. İşlemi gerçekleştirmek için https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmalıdır. “Askerliğim” kelimesini aratıp açılan sekmeden Milli Savunma Bakanlığı kategorisine giriş yaparak askerlik yerlerini öğrenebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI: SEVK TARİHLERİ VE SORGULAMA DETAYLARI!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin