1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aslında yanına kadar gelmişti: Kaçan annenin sonu

Aslında yanına kadar gelmişti: Kaçan annenin sonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, 1 Mart tarihinde İstanbul’da ehliyetsiz kullandıkları araçla bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra ABD’ye kaçtılar. Şimdi ise hakim karşısına çıkmışlardı. Anne ve oğul ayrı ayrı duruşmalara alındılar ve Boston’daki John Joseph Moakley Adliyesi’nde mahkeme süreci başladı. Duruşmada Tok’un avukatı, davanın düşmesini ve müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Yargıç, Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verdi ve bir sonraki duruşma 27 Haziran’da yapılacak. Ardından ise yaklaşık 2,5 saat sonra mahkemeye çıkan Timur Cihantimur için tutukluluk kararı devam etti ve duruşma 20 Haziran’a ertelendi. Adalet Bakanı, iadelerin gerçekleşmesi için girişimlerin devam edeceğini belirtti. Cihantimur’un “taksirle öldürme ve yaralama” suçundan, annesi Eylem Tok’un ise “suçluyu koruma” suçundan Türkiye’ye iade edilmesi isteniyordu.

ABD’deki duruşmayı Aci ailesi de takip etti. Aci’nin aile üyeleri, Eylem Tok’un kendisini savunarak “anne” olduğunu söylediğini ve bu durumu anlayamadıklarını belirttiler. Aci’nin annesi, Tok’un yüz ifadesini merak ettiğini dile getirdi ve Tok’un bugünkü duruşmasında gülümsemesinin olmadığını ifade etti.

Duruşma salonunda, Eylem Tok turuncu tutuklu kıyafetiyle getirilirken, Timur Cihantimur ise açık gri tulumla salona geldi. Turks in Boston Derneği’nin kurucusu, duruşmayı takip edenler arasında yaşananları anlatırken, içeride olumlu bir hava hissettiklerini ve Eylem Tok’a sert sorular sorduklarını belirtti. Görünen o ki, süreç oldukça karmaşık ve zorlu olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aslında yanına kadar gelmişti: Kaçan annenin sonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin