1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ASO Başkanı Seyit Ardıç: “Erken Faiz İndirimi Riskli Olabilir”

ASO Başkanı Seyit Ardıç: “Erken Faiz İndirimi Riskli Olabilir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı olan Seyit Ardıç, enflasyonla mücadele konusunda sanayicilerin büyük özveride bulunduğunu belirtti. Ardıç, erken bir faiz indiriminin mevcut fedakarlıkların boşa gitmesi anlamına gelebileceğini ve Merkez Bankası’nın kararlarına tam olarak güvendiklerini vurguladı. ASO’nun eylül ayı meclis toplantısı ile 2. ve 3. OSB Müteşebbis Heyet Müşterek Toplantısı, Oda binasında gerçekleştirildi. Büyüme rakamlarının enflasyonda düşüş sinyalleri verdiğini dile getiren Ardıç, stagflasyon riskiyle karşı karşıya kalınmamasını temenni etti.

Ardıç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son kararında politika faizinde değişikliğe gitmemesini hatırlatarak, enflasyonla mücadelede sanayicilerin uzun süredir yüksek faiz ortamında fedakarlıkta bulunduğunu söyledi. Ancak erken bir faiz indiriminin ödenen bedellerin boşa gitmesi anlamına gelebileceğini belirtti. Enflasyonla etkin mücadele için maliye ve gelir politikasının güçlü desteğinin gerekliliğine dikkat çeken Ardıç, kamunun tasarruf eğilimini devam ettirmesi gerektiğini ifade etti. Sıkı maliye politikasının yalnızca yüksek enflasyon dönemlerinde değil, makro istikrarın sağlandığı dönemlerde de yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Kamu desteğinin sınırlı kalması durumunda enflasyonla mücadele politikasının faizlerin uzun süre yüksek kalmasına ve ekonominin daha fazla tahribata uğramasına neden olabileceğini belirten Ardıç, daha nitelikli çalışmalarla insan kaynağı, yeni yatırımlar ve cari harcamalar konusunda tasarruf eğiliminin devam etmesinin önemine değindi. Merkez Bankası’nın alacağı kararlara olan güvenlerinin tam olduğunu tekrarlayan Ardıç, enflasyonun azaltılması için tüm kesimlerin daha fazla işbirliği yapması gerektiğinin altını çizdi.

ASO’nun toplantısında, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar konuları üzerinde detaylı değerlendirmeler yapıldı. Sanayicilerin enflasyonla mücadeledeki çabaları ve tüm kesimlerin bu konuda daha fazla destek olması gerekliliği vurgulandı. Ardıç, enflasyonla etkin mücadele için maliye politikasının öneminin altını çizdi ve sanayicilerin kararlılığını dile getirdi. ASO’nun önümüzdeki dönemde de enflasyonla mücadelede aktif rol alacağı ve ekonomik istikrarı destekleyeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASO Başkanı Seyit Ardıç: “Erken Faiz İndirimi Riskli Olabilir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin