1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı: İmamoğlu’nun 5 Yıllık Süreci ve Topbaş’ın Eseri

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı: İmamoğlu’nun 5 Yıllık Süreci ve Topbaş’ın Eseri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti döneminde başlanan Ataköy-Olimpiyat metro hattı, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun yönetimi döneminde tamamlanmıştır. 2017 yılında Kadir Topbaş imzasıyla başlayan projenin büyük ölçüde tamamlandığı 2019 yılında İmamoğlu yönetimine devredilmiştir. Ancak İmamoğlu’nun yaptığı açılış törenleri arasında zaman aralıkları oldukça uzundur. Metronun tamamlanamayan Mimar Sinan İstasyonu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılmıştır.

Kadir Topbaş’ın yönetimi döneminde başlanan Ataköy-Olimpiyat metro hattının tamamlanması 2019 yılına kadar beklenirken, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde 5 yılda tamamlanabilmiştir. İmamoğlu’nun belediye başkanı olarak yaptığı törenler arasında uzun süreler bulunmaktadır. İlk tören 20 Mayıs 2020’de yapılırken, metronun sadece iki istasyonu 29 Mayıs 2021’de hizmete açılmıştır. Tamamlanan üçüncü tören ise 18 Mart 2024’te gerçekleşmiştir. Mimar Sinan İstasyonu ise 30 Ağustos 2024’te hizmete girmiştir.

Ekrem İmamoğlu’nun bu metro hattı için verdiği açılış törenleri ve projenin tamamlanması süresi, eserin tamamlanma sürecinde yaşanan aksaklıkları gözler önüne sermektedir. Öte yandan, İmamoğlu’nun eserin arkasındaki ismi gizleyerek ve teşekkür etmeden söz konusu projeyi tamamlaması, eleştirilere neden olmuştur. Ayrıca, Topbaş’ın Ataköy-Olimpiyat metrosu ile ilgili içeriklerin resmi İBB internet sitesinden kaldırılması da dikkat çekmektedir.

Diğer yandan, İmamoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde vaat ettiği Halkalı-Pendik arasındaki 13 istasyonluk Hızray metro projesi hala gerçekleşmemiştir. İmamoğlu’nun projeyi 5 yılda tamamlayamaması ve seçim sözlerini yerine getirememesi takdir toplamamıştır. İmamoğlu’nun projenin neden yapılamadığına dair verdiği cevaplar, eleştirilere yol açmıştır.2021 yılının ilk 6 ayında projeyi Meclis ve yetkili kurumların onayları alınacak şekilde hazır hale getireceklerini söyleyen İmamoğlu, bu sözünü tutamamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı: İmamoğlu’nun 5 Yıllık Süreci ve Topbaş’ın Eseri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin