1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Atama Skandalı: İlahiyat Fakültesi Mezunu İşsizler Arasında Yerli ve Milli Olmayan Birinin Kamu Görevine Atanması!

Atama Skandalı: İlahiyat Fakültesi Mezunu İşsizler Arasında Yerli ve Milli Olmayan Birinin Kamu Görevine Atanması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olmayan bir kişinin kamu görevine atandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Suriyeli bir imamın atandığı iddiasını sert bir dille eleştirdi. Erdem, ülkedeki birçok İmam Hatip Lisesi mezununun işsiz olduğu bir dönemde, Suriyeli bir imamın atanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Erdem, bölgedeki vatandaşların Suriyeli bir imamın atanmasına büyük tepki gösterdiğini ve bu nedenle camiye gidenlerin sayısında ciddi bir azalma olduğunu iddia etti. “Kültürümüzü bilmeyen ve Türk olmayan birinin bizlere dinimizi anlatabilmesi mümkün değil” diyen Erdem, bu atamanın hukuksuz olduğunu ve gereken yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu önergede bir dizi soru sordu. İddiaların doğruluğu, atama süreci ve atanan kişinin nitelikleri hakkında detaylı bilgiler isteyen Erdem, konunun aydınlatılmasını ve gereken önlemlerin alınmasını talep etti.

Suriyeli imam Mohamed Subhi Yahya’nın adının, ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen haftalık izin cetvelinde geçtiği belirtilirken, bu atamanın yasal dayanağı konusunda da araştırmalar devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atama Skandalı: İlahiyat Fakültesi Mezunu İşsizler Arasında Yerli ve Milli Olmayan Birinin Kamu Görevine Atanması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin