1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Atatürk Köşkü’nde Yapılan “Büyük Saygısızlık” Ortaya Çıktı!

Atatürk Köşkü’nde Yapılan “Büyük Saygısızlık” Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Atatürk Köşkü’nde Atatürk’ün vasiyetini anlatan sözün kaldırılmasına tepki gösterdi. Konuyu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündeme getiren Kaya, “O sözün burada olmaması büyük bir eksikliktir. O söz kaldırılamaz. Köşk açık, restorasyon bitmiş, o söz yoksa eğer gerçekten bu skandaldır” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise bu konunun meclis gündemi olmadığını belirterek, eksiklik olması durumunda gerekenin yapılacağını söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Büyük Önder Atatürk’ün Trabzon’a son gelişinde vasiyetini yazdığı 11 Haziran 1937 tarihinin yıl dönümü için Atatürk Köşkü’ne gitti. Köşk’ün Vasiyet Odası’nda bulunan Atatürk’ün sözlerinin kaldırıldığını fark eden Kaya, bu durumu büyük bir saygısızlık olarak nitelendirdi. Atatürk’ün, “Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime vermekle ferahlık duyacağım. İnsanın serveti, kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum” şeklindeki sözlerinin kaldırılmasına tepki gösteren Kaya, bu anlamlı sözün bir an önce Vasiyet Odası’ndaki yerine konulması çağrısında bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yapılan tepkiler üzerine restorasyon çalışmaları sonunda Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu levhanın yerine konulacağını açıkladı. Ancak Başkan Ahmet Kaya, Atatürk’ün mal varlığını Türk Milleti’ne bağışladığı yer olan Atatürk Köşkü’nde bu önemli sözün bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı. Konuyu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirerek “Vasiyet Odası’nda o sözlerin olmaması çok büyük bir eksikliktir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Köşk’ün restorasyon çalışmalarını ve Cumhuriyet’in 100. yılında yapılan programı hatırlatarak konunun doğrudan kendisine iletilmesi gerektiğini dile getirdi. Meclisin gündeminin farklı olduğunu belirten Genç, ancak söz konusu eksiklik varsa bu durumu gidermeye hazır olduklarını ifade etti. Başkan Kaya ise Atatürk Köşkü’nde bulunması gereken vasiyet sözlerinin bir an önce yerine konulmasını talep ederek, konunun hassasiyetle ele alınmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk Köşkü’nde Yapılan “Büyük Saygısızlık” Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin