1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Atatürk’ün 1932’de yayınladığı ‘sokak köpeği’ genelgesi ile ilgili yeni düzenleme kabul edildi! Sahipsiz hayvanlara yönelik önemli değişiklikler yapıldı

Atatürk’ün 1932’de yayınladığı ‘sokak köpeği’ genelgesi ile ilgili yeni düzenleme kabul edildi! Sahipsiz hayvanlara yönelik önemli değişiklikler yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1932 yılında Atatürk tarafından yayınlanan “sokak köpeği” genelgesi, günümüzde soruna çözüm getirilmesi adına TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve yasalaşan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile gündeme geldi. Düzenleme, sahipsiz hayvanlara yönelik önemli düzenlemeler içeriyor ve AK Parti ile MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Yeniden Refah Partisi’nin hiçbir isminin destek vermemesi ise dikkat çekti. Bu durum, parti lideri Fatih Erbakan’ın daha önce yaptığı “köpek terörü”ne karşı kararlılık sözünü hatırlattı.

Düzenlemeden öne çıkan detaylar arasında, rehabilite edilen köpeklerin sahiplendirilinceye kadar bakımevlerinde kalması, hayvanları koruma ve sahiplendirme konusunda belirli kuralların uygulanması ve belediyelere hayvan bakımevleri kurma süresi verilmesi gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca, belediye yetkililerine hapis cezası verilmesi ve hayvanlarını terk edenlere para cezası uygulanması gibi yaptırımlar da düzenlemede yer alıyor.

Meclis’te oylama sırasında 273 kabul oyu ve 224 ret oyu çıktı. AK Parti 244, MHP ise 29 milletvekiliyle düzenlemeyi desteklerken, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, DSP ve DBP’den hiçbir ismin oylamaya katılmaması dikkat çekti. YRP’nin lideri Fatih Erbakan’ın daha önce sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda köpek terörüne karşı kararlılık göstereceği ve sahipsiz hayvanlarla mücadelede destek olacağına dair sözler vermiş olmasına rağmen, parti olarak oylamaya katılmamaları eleştirilere neden oldu.

Düzenleme kapsamında belediyelere ve ilgili kurumlara maddi destek ve teşvik sağlanacak. Hayvan bakımevleri kurma süresi ve yaptırımlar konusunda belirlenmiş olan kuralların uygulanması için bütçeden belirli oranlarda kaynak ayrılacak ve bu kaynakların başka amaçlar için kullanılmayacağı belirtildi.

Sonuç olarak, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerle sahipsiz hayvanlar için daha iyi şartlar ve koruma önlemleri getirilmiş oldu. Bu düzenlemeyle birlikte sahipli hayvanlarını terk edenlere ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine uygulanacak cezaların artırılması, hayvanların korunması ve sahiplendirilmesi sürecinin daha etkili bir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk’ün 1932’de yayınladığı ‘sokak köpeği’ genelgesi ile ilgili yeni düzenleme kabul edildi! Sahipsiz hayvanlara yönelik önemli değişiklikler yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin