1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Atatürk’ün Mirası: 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik

Atatürk’ün Mirası: 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te düzenlenen ’23 Nisan Ulusal Egemenlik’ temalı yarışmaların ödül törenine katıldı. Törende Kurtulmuş’un yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakan yardımcıları, öğrenciler ve veliler de yer aldı. Törende konuşan Bakan Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, Türkiye genelinde birçok okulda ve milyonlarca çocuğun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyeti korumak için özverili bir şekilde eğitildiğini belirtti.

Bakan Tekin, “emanet” kavramının milli egemenlik ve hakimiyeti simgelediğini vurgulayarak, Türkiye’nin kuruluşunu sağlayan nesillerin aynı kararlılıkla yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerin milli değerlere sahip çıkmalarını desteklediklerini ve bu yönde çalıştıklarını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ise, 23 Nisan’ın ulusal egemenliği ve çocuk bayramını simgelediğini belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunda tarihi öneme sahip olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, 23 Nisan 1920’nin mücadele ruhunu ve kararlılığını geleceğe aktarmak için önemli bir bayram olduğunu vurgulayarak, çocuk bayramının çocuklara emanet edilmesinin büyük bir değere sahip olduğunu belirtti. Gelecek nesillerin güçlü ve başarılı olması için çocuklara rehberlik edilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk’ün Mirası: 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin