1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. ATO’nun 50 TL’lik çay-simit fiyatı asgari ücreti bile aştı! Aylık çay-simit masrafı 23 bin 400 lira olarak hesaplandı.

ATO’nun 50 TL’lik çay-simit fiyatı asgari ücreti bile aştı! Aylık çay-simit masrafı 23 bin 400 lira olarak hesaplandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Ticaret Odası tarafından belirlenen çay ve simit fiyatları asgari ücreti geçti. Oda tarafından belirlenen kıraathane/kahve tarifesine göre bir bardak çay 50 lira. Bir simit ile birlikte bir öğün çay-simit tarifesi ise 65 lira. Bu hesapla 4 kişilik bir ailenin bir öğün çay ve simit için masrafı 260 lira olurken, günlük masraf 780 lira, aylık masraf ise 23 bin 400 liraya ulaşıyor.

Asgari ücretin hala 17 bin 2 TL olduğu düşünüldüğünde, 19 bin 271 liralık açlık sınırının altında kaldığı görülüyor. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ise asgari ücretli, emekli ve sabit gelirli vatandaşların maaşlarının zamlar karşısında eridiğini belirtti. İlgezdi, “Ekonomik sıkıntılar artarken, asgari ücretli vatandaşlar çay ve simit alacak durumda bile değil. Kiralar, faturalar ve ulaşım masrafları karşılanamıyor” dedi.

Maaşların alındığı Ocak ayından bu yana artan fiyatlar karşısında asgari ücretin alım gücünün azaldığını vurgulayan İlgezdi, “Besinlere gelen zamlar, yaşanan gıda krizi, kira fiyatlarındaki artışlar konuşulmuyor. En basit ihtiyaçların karşılanamadığı bir durumdayız” şeklinde konuştu. Asgari ücretin alım gücünün Ocak ayından bu yana 4 bin 808 lira azaldığını belirten İlgezdi, asgari ücretlinin aslında 12 bin 194 lira ile ay sonunu zor geçirmeye çalıştığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ATO’nun 50 TL’lik çay-simit fiyatı asgari ücreti bile aştı! Aylık çay-simit masrafı 23 bin 400 lira olarak hesaplandı.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin