1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Audi Fabrikasında Çalışanlar İş Bıraktı ve Anahtarlarına El Koydu!

Audi Fabrikasında Çalışanlar İş Bıraktı ve Anahtarlarına El Koydu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brüksel’deki Audi fabrikası çalışanları, beklenmedik bir eylemle gündeme geldi. Çalışanlar, üretim bandından yeni çıkan araçların anahtarlarına el koyarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Belçika basınında yer alan haberlere göre, Audi’nin Brüksel fabrikasının yönetimi ile tesiste çalışanları temsil eden sendika üyeleri sabah saatlerinde bir araya geldi. Görüşmelerde, Audi’nin sahibi Volkswagen Grubu’nun Brüksel’deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis etmemesi sonrasında yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ele alındı.

Yönetim ve sendika temsilcileri arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı için fabrika çalışanları iş yeri önüne kadar gelmelerine rağmen işbaşı yapmadı. Audi Brüksel’deki çalışanlar, üretimi tamamlanmış 300 otomobilin anahtarlarına da el koydu. Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu’na ait Audi markası, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8’in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gideceğini ve söz konusu modellerin üretimine Meksika’da devam edileceğini açıklamıştı. Audi yönetimi, bu hafta Volkswagen Grubu tarafından Brüksel’deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini duyurdu.

Bu durum fabrika çalışanları ve sendikaları rahatsız etti. Audi Brüksel çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül’de Brüksel’de protesto düzenleyecek. Audi’nin Brüksel’deki fabrikasında çalışanların iş bırakma eylemi, fabrika yönetiminin ve çalışanların arasındaki görüş ayrılıklarını gün yüzüne çıkardı. Fabrika çalışanlarının anahtarlarına el koyması ve iş bırakması, üretimin durma noktasına gelmesine neden oldu. Volkswagen Grubu’nun fabrikaya artık yeni bir model tahsis etmemesi, gelecekte fabrikadaki işlerin ne olacağı konusunda belirsizlik yaratmış durumda.

Bu gelişmelerle birlikte Audi’nin Brüksel’deki fabrikasında çalışanların ve sendikaların endişeleri artarken, iş bırakma eylemi sürerken devam etmekte. Fabrika yönetimi ile çalışanlar arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda, gelecekte fabrikanın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Audi Brüksel’deki protesto ve krizin çözümüne ilişkin gelişmeler yakından takip edilmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Audi Fabrikasında Çalışanlar İş Bıraktı ve Anahtarlarına El Koydu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin