1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Audi’nin Yeni Nesil Q5 Modeli Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri!

Audi’nin Yeni Nesil Q5 Modeli Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Audi, en popüler SUV modeli olan Q5’in yeni neslini 2025 model yılı için piyasaya sürdü. Yenilenen tasarımı ve gelişmiş teknolojileriyle dikkat çeken araç, segmentindeki rakiplerine meydan okuyor. Yepyeni dış görünüşü ve lüks iç mekan detaylarıyla göz kamaştıran Q5, ikonik Audi tarzını sportif ve şık tasarım unsurlarıyla birleştirerek tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Yeni Audi Q5’in benzinli versiyonu ile daha performans odaklı SQ5 modeli piyasaya sunulacak. Şu an için sadece benzinli motor seçeneklerinin olduğu araçlar için ileride şarj edilebilir hibrit versiyonların gelebileceği söylentiler arasında yer alıyor. Audi, modelin başarısı doğrultusunda dört silindirli motor seçeneklerinde bazı değişiklikler yaparak kullanıcılara geniş bir seçenek yelpazesi sunmayı hedefliyor. Standart Q5, 2 litrelik dört silindirli motoruyla 268 beygir güç üretirken, performans odaklı SQ5 modeli ise 3.0 litrelik V6 motoruyla 362 beygir güç ve 550 Nm tork sağlıyor. Yeni yedi vitesli çift kavramalı şanzıman, önceki sekiz vitesli otomatik şanzımanın yerini alarak daha iyi bir sürüş deneyimi sunuyor.

İç mekana bakıldığında, bazı ufak değişiklikler göze çarpıyor. Aracın ortasında 14,5 inçlik büyük bir bilgi ve eğlence ekranı bulunurken, sürücünün tam karşısında ise 11,9 inçlik gösterge ekranı yer alıyor. Bu ekranlar, sürüş sırasında gerekli bilgileri kolayca görüntüleme imkanı sağlarken, kullanıcı dostu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Avrupa’da 52.300 eurodan başlayan fiyatıyla satışa sunulan Audi Q5’in Türkiye’ye ne zaman geleceği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. Performans odaklı SQ5 modeli ise 82.900 euro başlangıç fiyatıyla tüketicilere sunulacak. Yenilenen tasarımı, gelişmiş teknolojileri ve geniş motor seçenekleriyle Audi Q5, SUV segmentinde iddialı bir konumda yer alarak kullanıcıların beğenisini kazanmaya aday görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Audi’nin Yeni Nesil Q5 Modeli Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin