1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Nisanda Yükseldi: İşte Sonuçlar!

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Nisanda Yükseldi: İşte Sonuçlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan ayında AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75,7 nominal olarak artarak yüzde 9,7 artış gösterdi. Bu veriler, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin nisan ayı sonuçlarıyla ortaya çıktı. Ciro endeksi, enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde 3 bin 53 puana yükselirken, metrekare verimlilik endeksindeki artış enflasyon oranının üzerinde gerçekleşti.

AVM’lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro nisanda Türkiye genelinde 11 bin 640 lira, İstanbul’da 13 bin 477 lira, Anadolu’da ise 10 bin 417 lira olarak gerçekleşti. Kategorilere göre ciro endeksi incelendiğinde, yiyecek içecek kategorisinde yüzde 81,2 ile en büyük artış görülürken giyim, diğer, ayakkabı, teknoloji ve hipermarket kategorilerinde de artışlar yaşandı. Ancak teknoloji kategorisinde yüzde 14,9’luk bir azalma kaydedildi.

Ziyaret sayısı endeksi ise nisanda bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 1 artarak 98 puana yükseldi. Bir önceki aya göre ise yüzde 10,1 artış gösterdi. AVM’lerdeki ziyaretçi sayısındaki artışlar da endeksin olumlu yönde ilerlediğini gösteriyor.

Sonuç olarak, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi’nin nisan ayındaki artışları sektördeki canlılığı ve hareketliliği yansıtıyor. Ciro endeksindeki yükselişler, özellikle yiyecek içecek ve giyim gibi kategorilerdeki talep artışını gösterirken, ziyaret sayısı endeksindeki artışlar da tüketicilerin AVM’leri tercih etme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Alışveriş merkezi sektörü, ekonomideki toparlanma sürecinde önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Nisanda Yükseldi: İşte Sonuçlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin