1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Avrupa Birliği, Çin’den elektrikli otomobillere ek vergi getiriyor!

Avrupa Birliği, Çin’den elektrikli otomobillere ek vergi getiriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği, Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere yönelik ek vergi kararını bu hafta açıklamaya hazırlanıyor. Çinli otomobil üreticilerinin yükselişi, özellikle Avrupa Birliği’ni endişelendiriyor ve bu nedenle ek vergi uygulaması planlanıyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın da benzer bir adım atmış ve Çinli elektrikli araçlara yüzde 25 vergiyi yüzde 100’e çıkarmıştı.

AB Komisyonu’nun, Çin’in elektrikli otomobil üretimine sağladığı devlet sübvansiyonlarına ilişkin bir soruşturma yürüttüğü ve bu kapsamda alınacak tedbirleri ve ek gümrük vergilerini duyuracağı belirtiliyor. Çinli markaların Avrupa’da satılan elektrikli araçlardaki pazar payı hızla artıyor ve bu durum karşısında AB’nin önlem alması gerektiği vurgulanıyor. Çin’de üretilen elektrikli araçların Avrupa’da satılan modellere göre fiyatlarının daha avantajlı olduğu biliniyor.

Çin’den ithal edilen elektrikli otomobiller konusunda AB Komisyonu’nun Başkanı Ursula von der Leyen’in geçen yıl yaptığı açıklamalar ve başlatılan soruşturma süreci de dikkat çekiyor. AB, halihazırda Çin’in elektrikli otomobillerine yüzde 10 oranında gümrük vergisi uyguluyor ancak bu oranın artırılması planlanıyor. Çeşitli Çin markalarının yanı sıra Tesla gibi uluslararası şirketlerin üretimlerinin de Çin’de gerçekleştirilmesi dikkate alınıyor.

Çin’in elektrikli otomobil sektöründeki hızlı büyümesinin, Avrupa Birliği tarafından başka önlemler alınmadığı takdirde daha da artması bekleniyor. Çinli markaların AB pazarındaki payının son yıllarda yüzde 8’e ulaşması, bu durumu destekler nitelikte. AB’nin, Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere yönelik yeni vergi kararının bu hafta resmen açıklanması bekleniyor. ABD’nin benzer adımlar atmasının ardından, Avrupa Birliği’nin de ticaret politikalarında belirli değişikliklere gitmesi bekleniyor. Yükselen Çinli otomobil üreticilerine karşı dünya genelinde artan korumacılık eğilimi, uluslararası ticarette yeni dengelerin oluşmasına neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Birliği, Çin’den elektrikli otomobillere ek vergi getiriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin