1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Avrupa Birliği Otomobil Üreticilerine 550 Milyon Dolar Ceza Kesti!

Avrupa Birliği Otomobil Üreticilerine 550 Milyon Dolar Ceza Kesti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Komisyonu, önümüzdeki on yıl içinde sera gazı salınımını yüzde 55 oranında azaltmak için sert emisyon kuralları getiriyor. Bu kuralların belirlendiği takvim içinde; 2020-2024, 2025-2029, 2029-2034 gibi zaman aralıkları için farklı hedefler yer alıyor. Bu hedeflere uymayan otomobil üreticileri cezalarla karşı karşıya kalacaklar. AB, 2020-2024 yılları arasında emisyon kurallarına uymayan bazı otomobil üreticilerine toplamda 550 milyon dolar ceza kesti.

Cezalar arasında en yüksek cezayı Volkswagen aldı. 2020 hedefini 0,75g/km değeriyle kaçıran Volkswagen, 106 milyon dolar ceza ödemek zorunda. Diğer bir otomobil üreticisi olan Jaguar Land Rover ise 3g/km değeri sebebiyle 35-43,5 milyon dolar ceza aldı. Suzuki, Subaru, Bentley, Lamborghini ve McLaren gibi diğer markalar da ceza alanlar arasında yer aldı. Bu cezalar, emisyon hedeflerine uyulmaması durumunda alınacak cezaların sadece bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Gelecek yıllarda emisyon hedeflerini daha da sıkılaştıracak olan Avrupa Birliği, 2030-2034 aralığında hedefi 49,5 g/km olarak belirledi. 2035 yılına gelindiğinde ise tamamen sıfır emisyonlu araçların Avrupa’da satılmasının hedeflendiği belirtiliyor. Bu hedefe ulaşıncaya kadar kurallara uymayan otomobil markalarının yine büyük cezalarla karşı karşıya kalacağı ifade ediliyor.

Avrupa Birliği’nin bu sıkı emisyon kuralları, otomobil endüstrisini büyük ölçüde etkileyecek gibi görünüyor. Üreticilerin artan yaptırımlarla karşı karşıya kalmaları, daha çevreci ve sürdürülebilir üretim modellerine yönelmelerini teşvik edebilir. Ayrıca, tüketicilerin de çevreye duyarlı araçlara olan taleplerinde artış yaşanabilir. Bu durum, otomotiv sektöründe dönüşümü hızlandırarak gelecekte daha temiz bir çevre için olumlu adımların atılmasına katkı sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Birliği Otomobil Üreticilerine 550 Milyon Dolar Ceza Kesti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin