1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Avrupa Birliği’nde Elektrikli Otomobiller İçin Şarj İstasyonları Yetersiz!

Avrupa Birliği’nde Elektrikli Otomobiller İçin Şarj İstasyonları Yetersiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, AB’de elektrikli otomobillere yönelik mevcut şarj noktası sayısı, karbon salımını azaltma hedeflerini gerçekleştirmek için yetersiz. 2017-2023 döneminde elektrikli otomobil satışlarının şarj noktası kurulumundan 3 kat daha hızlı arttığı belirtilen rapora göre, AB’nin 2030 yılına kadar yılda 8 kat daha fazla şarj noktasına ihtiyacı olacak.

Geçen yıl AB genelinde 150 bin halka açık şarj noktası kurulduğu ve toplam sayının 630 binin üzerine çıktığı raporda belirtildi. AB Komisyonunun 2030 yılına kadar toplam 3,5 milyon şarj noktası kurulumunu hedeflediği ve buna ulaşmak için yılda yaklaşık 410 bin şarj noktası kurulması gerektiği ifade edildi. ACEA ise 2030 yılına kadar 8,8 milyon şarj noktasına ihtiyaç duyulacağını öngördü ve buna ulaşmak için yılda 1,2 milyon şarj istasyonu kurulmasının gerektiği vurgulandı.

Raporda, elektrikli otomobil şarj altyapı açığının AB tahminlerinden çok daha fazla artabileceği belirtildi. ACEA, AB’nin elektrikli otomobil talebini karşılamak için daha fazla şarj istasyonuna ihtiyaç duyacağını belirtirken, şu anda mevcut olan şarj noktalarının hedefleri karşılamak için yetersiz olduğunu ifade etti.

Rapor, AB’nin 2030 yılına kadar elektrikli otomobillere yönelik altyapı yatırımlarını önemli ölçüde artırması gerektiğini vurguladı. Elektrikli otomobillerin daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, şarj noktalarının sayısının da artması gerektiği ve bu konuda hükümetlerin ve özel sektörün işbirliği yapması gerektiği belirtildi.

ACEA, elektrikli otomobil şarj altyapısının güçlendirilmesi ve genişletilmesi konusunda AB ülkelerine çağrıda bulundu. Avrupa’daki otomobil üreticileri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için hükümetlerle birlikte hareket etmeye ve daha fazla elektrikli otomobil şarj istasyonu kurmaya teşvik edildi. Bu çabaların AB’nin karbon salımını azaltma hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Birliği’nde Elektrikli Otomobiller İçin Şarj İstasyonları Yetersiz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin