1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Avrupa Konseyi Türkiye’nin Alevilere karşı aldığı önlemleri memnuniyetle karşıladı – Başkanlık görev alanı genişledi

Avrupa Konseyi Türkiye’nin Alevilere karşı aldığı önlemleri memnuniyetle karşıladı – Başkanlık görev alanı genişledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 11-13 Haziran tarihleri arasında yaptığı oturumda Türkiye lehine önemli bir karar aldı. Komite, Türkiye’nin Alevilere yönelik aldığı tedbirleri memnuniyetle karşıladığını belirtti. Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın görev alanına giren konuları takip ettiği denetim dosyalarının kapatılması kararını aldı. Ayrıca, “Devletin dini topluluklarla işbirliğinin düzenlenmesindeki takdir payının önemli olduğu ve alınan tedbirlerin devlet tarafından sağlanan dini kamu hizmetlerindeki dengesizliği giderici nitelikte olduğu” vurgulandı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Ali Rıza Özdemir, konuyla ilgili olarak Milliyet’e açıklamalarda bulundu. Özdemir, Başkanlığın Alevi toplumuna yönelik çalışmalarının etkili olduğunu belirtti.

Özdemir, 2016 yılından bu yana AİHM’in izlediği başlıkların olduğunu ve AİHM’in takiplerini durdurduğunu ifade etti. Özdemir, “Bu konuyla ilgili herhangi bir insan hakkı ihlali veya ayrımcılık olmadığını belirttiler. Dolayısıyla Avrupa Konseyi ve AİHM’in takiplerine gerek kalmadı” şeklinde konuştu. Başkanlığın kuruluşundan bu yana AİHM’de devam eden tüm davaların takibinin kaldırıldığına dikkat çekerek, bu kararın Türkiye’nin uluslararası alanda güçlendiğini vurguladı.

Başkanlığın bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veren Özdemir, 180’den fazla cemevinin bakım-onarımının yapıldığını, deprem bölgesindeki cemevlerinin bakım-onarımı için 114 milyon lira bütçe ayrıldığını ve 762 cemevinin aydınlatma giderlerinin karşılandığını belirtti. Ayrıca, Alevi Bektaşi Ansiklopedisi için hazırlıklara başlandığını ve 10 bin maddelik ansiklopedinin oluşturulacağını aktardı. Özdemir, ansiklopedinin tamamen Aleviliği anlatacağını ve binlerce akademisyenden katkı alınarak hazırlanacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Konseyi Türkiye’nin Alevilere karşı aldığı önlemleri memnuniyetle karşıladı – Başkanlık görev alanı genişledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin