1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Avrupa Ülkeleri Kış Saatine Geçiyor, Türkiye İle Saat Farkı 2 Saate Çıkacak!

Avrupa Ülkeleri Kış Saatine Geçiyor, Türkiye İle Saat Farkı 2 Saate Çıkacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa ülkelerinin çoğu, kış saatine geçiş yapacakları için Türkiye ile saat farkı artacak. Türkiye’de kış saati uygulaması olmadığı için saatler sabit kalacakken, Avrupa ülkeleri saatleri bir saat geri alacaklar. Bu durum Türkiye ile saat farkını 2 saate çıkaracak. Avrupa ülkeleri için kış saatine geçiş işlemi 26 Ekim’i 27 Ekim’e bağlayan gece gerçekleşecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saatine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayraktar, AKP grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler” dedi. Bakan Bayraktar’a göre, kış saatine geçiş bu yıl uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.

Türkiye, 2016 yılından bu yana kış saatine geçiş yapmamaktadır. Berat Albayrak’ın enerji bakanlığı döneminde başlayan kalıcı yaz saat uygulamasının amacı, enerji tasarrufu olarak belirtilmektedir. 2017’de uzatılan uygulama, 2018’de bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kalıcı hale getirildi. Türkiye, GMT+3 zaman dilimini gün boyunca kullanmaktadır.

Ülkelerin yaklaşık yüzde 40’ı gün ışığından daha verimli yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla geçici yaz saat uygulamasını kullanmaktadır. Bu uygulama sayesinde, gün ışığından daha fazla faydalanma imkanı bulunmaktadır.

Avrupa ülkelerinde kış saatine geçiş 26 Ekim Cumartesi gününü, 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece gerçekleşecek. Bu gece saat 03:00’te saatler bir saat geri alınarak 02:00’ye ayarlanacak. Türkiye’de ise kış saati uygulaması olmadığı için saatlerde bir değişiklik olmayacak. Bu durum, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkının iki saate çıkmasına neden olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Ülkeleri Kış Saatine Geçiyor, Türkiye İle Saat Farkı 2 Saate Çıkacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin