1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Avrupa’da Kriyoprezervasyon Devrimi: Ölümden Sonra Yeniden Canlandırma Mümkün mü?

Avrupa’da Kriyoprezervasyon Devrimi: Ölümden Sonra Yeniden Canlandırma Mümkün mü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın ilk kriyoprezervasyon girişimi olan Tomorrow Bio, sizi ölüm anında dondurarak gelecekte canlandırılabilme umuduyla sıvı nitrojende saklamayı vaat ediyor. Almanya merkezli bu laboratuvar, müşterilerine 200 bin euroya veya sadece beynin dondurulması için 73 bin euroya mal olacak bir hizmet sunmaktadır.

2020 yılında kurulan şirket, şu ana kadar altı insan ve beş evcil hayvanı dondurmuş ve 650 ücretli üyenin daha işlemlerini gerçekleştirmeyi beklediğini belirtmektedir. Kriyojenik koruma, yakın zamanda ölen bir kişinin bedeninin gelecekte korunması için düşük sıcaklıklarda saklanması anlamına gelmektedir. Bu işlem, bedenin -198°C’ye kadar soğutularak, hücrelerin zarar görmemesi ve gelecekteki teknolojiyle canlandırılabilmesi amacını taşımaktadır.

Fernando Azevedo Pinheiro tarafından kurulan bu şirket, kriyoproteksiyon hizmetleri sunan ilk ve tek şirkettir. Ölüm ilanı yapıldıktan hemen sonra mobil ameliyat araçlarıyla harekete geçen ekipler, bedeni korumak için gerekli işlemleri başlatmaktadır. Vücut sıvılarının değiştirilmesi ve sıcaklığın düşürülmesi işlemleri yapıldıktan sonra, beden uzun vadeli depolama tesisi olan Avrupa Biyostaz Vakfı’na götürülür.

Burası, müşterilerin bedenlerinin -196°C’ye kadar soğutulduğu ve sıvı nitrojen dolu konteynerlere yerleştirildiği yerdir. Şirket, bu konteynerlerin elektrik olmadan da soğuk tutulabileceğini ve müşterilerin yüzlerce yıl boyunca saklanabileceğini belirtmektedir. Eğer şirket iflas ederse, kalıntılar başka bir vakfa devredilecek ve müşterilerin paraları geri alabileceklerdir.

Şirket şu anda Avrupa’da popülerliğini artırmaya devam ederken, genişlemeyi ve 2025 yılına kadar ABD’ye ulaşmayı hedeflemektedir. Kriyojenik koruma teknolojisi yeni olmamakla birlikte, birçok ünlü kişinin ölümlerinden sonra bu teknolojiyi tercih ettiği bilinmektedir. Walt Disney gibi ünlü isimlerin ölümlerinden sonra dondurulduğu söylentileri ise gerçeği yansıtmamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’da Kriyoprezervasyon Devrimi: Ölümden Sonra Yeniden Canlandırma Mümkün mü?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin