1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Avrupa’da Yükselen Aşırı Sağ ve İsrail’in Gazze Politikası: Çelik’ten Çarpıcı Açıklamalar!

Avrupa’da Yükselen Aşırı Sağ ve İsrail’in Gazze Politikası: Çelik’ten Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çelik’in yaptığı açıklamalara göre, Avrupa’daki seçimlerin değerlendirilmesinde aşırı sağın yükselişine dikkat çekildi. Demokrasinin Avrupa’da da güçlü olmasının önemine vurgu yapılırken, Türkiye ile ilgili çifte standart ve aşırı sağın Müslümanlara yönelik pasif tavrı eleştirildi. Gazze’deki vahşete dikkat çekilerek, İsrail’in bölgeye yönelik saldırılarının soykırımcı bir boyutta olduğu belirtildi. Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmanın ahlaki açıdan problemli olduğu dile getirildi.

Çelik, Kıbrıs Türk davasının önemine vurgu yaparak, Yunanistan’ın Kıbrıs konusundaki açıklamalarını eleştirdi. Federal çözümün olmadığını ve Yunan tarafının tüm Kıbrıs’ı ele geçirme çabalarını reddetti. Ekonomideki gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, enflasyonun azalacağı öngörüsünün ekonomik programın doğru işlediğini gösterdiğini ifade etti. Ötanazi kelimesinin yasadan çıkarılmasına ilişkin olarak, hayvan hakları ve sokak hayvanları konusundaki eylem planlarına vurgu yaparak, sokak hayvanlarının korunması gerektiğini vurguladı.

Biden’ın adaylıktan seçilmesine ilişkin gelişmeleri de değerlendiren Çelik, siyasette şiddetin dışlanması gerektiğini belirtti ve ABD’deki demokratik kurumların zaaflarının tüm dünyayı etkileyeceğini ifade etti. Netanyahu’ya ABD Kongresi’nde destek verilmesine eleştiriler getirilirken siyasi tıkanıklığın da endişe verici olduğuna dikkat çekildi. Hangi partiden olursa olsun ABD’de seçilen adayla çalışmaya hazır olduklarını söyleyen Çelik, siyasi süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’da Yükselen Aşırı Sağ ve İsrail’in Gazze Politikası: Çelik’ten Çarpıcı Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin