1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Avukata Fabrikada Şok Saldırı! Yargılanacak!

Avukata Fabrikada Şok Saldırı! Yargılanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl 24 Ağustos’ta, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada meydana gelen olayda avukat Coşkun Özbek, meslektaşı Kübra Kürkçü ile birlikte haciz işlemleri için fabrikaya gitmişti. Ancak olay, fabrika sahibi Serpil Y.’nin saldırısına uğramalarıyla şok etkisi yarattı. Saldırı sırasında, Serpil Y. “Ayağın tutuyor mu, kırayım mı?” diyerek agresif tavırlar sergilerken, avukat Coşkun Özbek’in ayağı daha önceki bir kaza sonucu dikiş almıştı. Olay anını kaydeden Kürkçü, polise haber verirken, Serpil Y.’nin kızı da araya girerek durumu kontrol altına almaya çalıştı.

Avukatlar Coşkun Özbek ve Kübra Kürkçü, olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulundular. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Serpil Y., emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Serpil Y.’yi yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiriyle serbest bıraktı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı ve Serpil Y. hakkında ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, ‘Hakaret’ suçundan da 1 yıldan 2 yıla kadar olmak üzere toplamda 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianamede yer verilen ifadelere göre, fabrika sahibi Serpil Y. “Koltuk değneği ile birkaç defa vurdum. İlaç kullanıyordum. O gün ilaçlarımı almadığım için sinirle böyle bir şey yaptım. Pişmanım” şeklinde savunma yaptı. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ettikten sonra Serpil Y., ilerleyen günlerde ilk kez hakim karşısına çıkacak. Olay, Kayseri Barosu avukatlarından Coşkun Özbek ve Kübra Kürkçü’nün mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları şiddetin yargı sürecine taşınmasıyla gündeme geldi. Şiddete maruz kalan avukatlara destek mesajları gelirken, hukuk camiası olayı yakından takip etmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukata Fabrikada Şok Saldırı! Yargılanacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin