1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Avukatın İcra Memuru Yaralama İddiası – 50

Avukatın İcra Memuru Yaralama İddiası – 50

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmit ilçesinde bir husumet nedeniyle icra memuru 56 yaşındaki Bünyamin Alyakut’u tabancayla yaralayan ve tutuklu yargılanan 46 yaşındaki avukat Teoman Ekşioğlu, suçunu kabul etti. Ancak öldürme niyeti olmadığını belirterek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Mahkeme, kesin raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 27 Aralık 2022 tarihinde İzmit’te, Kocaeli Adliyesi ek binasına yaklaşık 100 metre mesafedeki Ilgaz Sokak’ta meydana geldi. İcra memuru Bünyamin Alyakut, iş yerine yaya olarak giderken caddede bir çay ocağından çıkan kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Alyakut, elinden ve kasığından vurularak hastaneye kaldırılırken saldırgan olay yerinden kaçtı. Polis, saldırganın avukat Teoman Ekşioğlu olduğunu tespit ederek aynı gün İstanbul Kadıköy’de gözaltına aldı. Ekşioğlu tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Alyakut tedavi edilerek taburcu edildi.

Ekşioğlu, mahkemede yaptığı savunmada, iş takibi sırasında yaşanan bir anlaşmazlık nedeniyle Alyakut’u vurduğunu ancak öldürme niyeti olmadığını belirtti. Alyakut ise, kendisine karşı husumet beslendiğini ve tehdit edildiğini ifade etti.

Durumunu açıklayan Ekşioğlu, 17 aydır tutuklu olmasına rağmen amacının öldürme olmadığını vurgulayarak serbest bırakılma talebinde bulundu. Sanık avukatı ise öldürmeye teşebbüs suçunun oluşmadığını iddia ederek müvekkilinin tahliyesini istedi. Mahkeme, kesin raporu beklemeye karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukatın İcra Memuru Yaralama İddiası – 50
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin