1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Avukatlık Ücretlerine Yapılan Zam Oranları Belli Oldu! Yeni Tarife Şaşırttı!

Avukatlık Ücretlerine Yapılan Zam Oranları Belli Oldu! Yeni Tarife Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avukatlara ödenecek ücretlerde yüzde 60 ile 102 arasında zam yapıldı. Türkiye Barolar Birliği tarafından belirlenen yeni ücret tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni tarifeye göre, avukatlara büroda sözlü danışma saat ücreti 3 bin 500 TL, takip eden her saat için 1500 TL, tüm dilekçelerin, ihbarnamelerin, ihtar namelerin ve protestoların düzenlenmesi için 4 bin 500 TL, tüzüklerin, yönetmeliklerin, vasiyetnamelerin ve vakıf senetlerinin hazırlanması için 24 bin TL, kira sözleşmelerinin hazırlanması için 6 bin TL ödeneceği belirlendi.

Tüketici mahkemelerinde kredi taksitlerinin veya faizinin uyarlanması davaları için avukatlara 14 bin TL, tüketici mahkemelerinde görülen diğer davalarda 15 bin TL, vergi mahkemelerinde takip edilen davalar için duruşmasız 18 bin TL, duruşmalı ise 36 bin TL ödeneceği kararlaştırıldı. Anonim şirketlerde bulundurulması zorunlu olan sözleşmeli avukatların alacağı ücret ise 15 bin 800 TL’den 32 bin TL’ye yükseltildi.

Sulh hukuk mahkemelerindeki dava ücretleri 10 bin 700 TL’den 18 bin TL’ye çıkarıldı. Sulh Ceza Mahkemelerinde görülen davalar için avukatlara 13 bin 500 TL ödeneceği belirlendi. Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalarda ise yeni ücret 30 bin TL olarak tespit edildi.

Ağır ceza ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için belirlenen artış oranı yüzde 61 ile 48 bin TL’ye yükseltildi. Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine muhalefetten kaynaklanan işler için avukatlık ücreti 12 bin TL olarak belirlendi. Bölge adliye mahkemeleri ile bölge idare mahkemelerinde görülen işler için ilk derecede görülen davalar için 25 bin TL, istinaf yoluyla görülen işler için ise 16 bin TL ödeneceği kararlaştırıldı.

Ayrıca, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin 14. maddesinin beşinci fıkrasında değişiklik yapıldı. Ceza mahkemelerinde görülen tekzip, internet yayın içeriğinden çıkarma, idari para cezalarına itiraz gibi başvuruların reddi, kabulü veya ilk derece mahkemesinin kararına yapılan itiraz üzerine, avukatlık ücretine hükmedilmesi duruşmanın duruşmasız veya duruşmalı oluşuna göre belirlenecek.

Yeni tarife ile avukatların alacakları ücretlerde önemli artışlar yapılması sektörde geniş kapsamlı bir değişikliğe neden olabilir. Bu yeni düzenlemelerle birlikte avukatların iş yükü ve emeklerinin karşılığını alması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukatlık Ücretlerine Yapılan Zam Oranları Belli Oldu! Yeni Tarife Şaşırttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin