1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Türkiye ile İlişkilerin Geleceğini Açıkladı: İşbirliği Güçleniyor!

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Türkiye ile İlişkilerin Geleceğini Açıkladı: İşbirliği Güçleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avusturya Büyükelçisi Gabriele Juen, Ankara’da düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Türkiye ile gelecekteki ilişkilerimizin pusulasını, işbirliğinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi olarak belirledik” dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran ise “Türkiye’nin AB üyeliği konusunda iletişim ve işbirliğimizi çok daha iyi hale getirmeliyiz. Yeni bir momentuma ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Juen’ın yaptığı açıklamalarda, “Avusturya’ya sonradan gelen insanlar ülkemin başarısına katkılarda bulundular ve bulunmaya devam ediyorlar” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Avusturya’da yaşayan Türkiye kökenli insanların, Türkiye ile Avusturya arasında önemli bir köprü oluşturduğu vurgulandı. Türkiye’ye ziyaret eden Avusturyalı turistlerin sayısının da arttığına dikkat çekildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Duran ise Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir momentumun gerekliliğine işaret ederek, “İki ülke tarihsel süreç içerisinde ilişkilerinde sağlam bağlar geliştirmeyi başarmıştır. Avusturyalı şirketlerin Türkiye’ye yaptığı yatırımların artması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin AB üyeliği konusunda iletişim ve işbirliğin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Türkiye ile İlişkilerin Geleceğini Açıkladı: İşbirliği Güçleniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin