1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aydın-Söke arasında büyük yangın: Havadan ve karadan müdahale!

Aydın-Söke arasında büyük yangın: Havadan ve karadan müdahale!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın Germencik ilçesi Gümüşyeniköy’de dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle Söke ilçesi Argavlı Mahallesi’ne yayılan yangın, geniş bir alana ulaştı. 2 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri havadan, karadan ise yer ekipleri sabaha kadar çalıştı. Sabahın erken saatlerinde ise 7 helikopter ve 5 uçak söndürme çalışmalarına devam etti.

Ortaklar Mahallesi Gümüşyeniköy mevkiindeki zirai alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Söke Argavlı Mahallesi sınırlarına ulaştı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve diğer çevre illerden gelen ekipler yangına müdahale etti. TOMA, AFAD, Jandarma, UMKE ve Kızılay ekipleri de olay yerinde görev aldı. Bölgede arazözler, iş makineleri, tankerler ile karadan müdahale edilirken, havadan 9 uçak ve 9 helikopter alevlerle mücadele etti.

Gece görüşlü helikopterlerin yanı sıra sabahın erken saatlerinde 7 helikopter ve 5 uçak söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgede yerleşim alanlarının tahliye edildiği, vatandaşlara dumandan etkilenenlere ise ambulanslar tarafından müdahale edildi.

Milas ilçesindeki Sekköy Mahallesi’nde çıkan yangına havadan 8 helikopter ve 4 uçak, karadan 32 arazöz, 160 orman işçisi, 3 TOMA, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 10 itfaiye aracı, 7 su tankeri ve diğer ekipler müdahale etti. Muğla Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Çakıralan köyü tedbir amaçlı boşaltılırken, alevler bölgedeki mezarlığa kadar ulaştı. Yangının elektrik tellerinden çıkma ihtimali de değerlendiriliyor. Havadan ve karadan müdahale devam ederken yangının kontrol altına alınması için çaba harcanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aydın-Söke arasında büyük yangın: Havadan ve karadan müdahale!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin