1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aydın ve Muğla’da Çıkan Orman Yangınları Hızla Büyüyor, Evler Tehlikede!

Aydın ve Muğla’da Çıkan Orman Yangınları Hızla Büyüyor, Evler Tehlikede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın Germencik İlçesi yakınlarında çıkan yangın hızla büyüyerek tarım arazilerinden ormanlık alana sıçradı. Ormanlık alandaki yangın, Argavlı Köyü’ne kadar ilerleyerek evlerin bahçelerine ve seralara zarar verdi. Köy boşaltıldı ve jandarma ile itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Alevlere karadan ve havadan 8 arözöz, 50 orman işçisi, iş makinaları, 2 helikopter ve üç uçakla müdahale edildi. Aydın ve Muğla illerinden de bölgeye ek ekipler sevk edildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde de Sekköy ormanlarında yangın çıktı. Yeniköy Termik Santrali’ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki ormanlarda çıkan yangına köylülerin ihbarı üzerine arazözler ve orman işçileriyle müdahale edildi. Ayrıca havadan helikopter ve uçaklar bölgeye yönlendirildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının hızla yayıldığı belirtilirken, jandarma önlem amaçlı geniş güvenlik tedbirleri aldı. Yangına Milas, Yatağan, Kavaklıdere ve Bodrum’dan da arözöz ve iş makinaları sevk edildi.

Her iki yangında da orman ve itfaiye ekipleri büyük çaba harcayarak alevlerle mücadele etti. Argavlı köyünde evlere ve seralara zarar veren yangına jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği belirtildi. Sekköy ormanlarında çıkan yangında ise şiddetli rüzgar nedeniyle işlerin daha da zorlaştığı ifade edildi. Muğla ve Aydın bölgesindeki yangınlarda toplamda yüzlerce hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü ve can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Her iki yangında da yetkililerin olaya hızlı bir şekilde müdahale ettiği ve yangınların kontrol altına alınması için sürekli çaba sarf ettikleri aktarıldı. Bölgedeki köylülerin de gerekli önlemleri alarak yangınların yayılmasını engellemeye çalıştıkları vurgulandı. Yangınların sebebi henüz belirlenmezken, doğal afetlerin sık yaşandığı Türkiye’de yangınlara karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiği hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aydın ve Muğla’da Çıkan Orman Yangınları Hızla Büyüyor, Evler Tehlikede!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin