1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aydın’da Rekor Kırıldı: En Sıcak Haziran Günü!

Aydın’da Rekor Kırıldı: En Sıcak Haziran Günü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Aydın kent merkezinde sıcaklık rekor seviyelere ulaştı. 27 Haziran 2007’de ölçülen 44,4 derecelik rekoru geçen sıcaklık, 44,6 dereceye çıktı ve 1938 yılından bu yana en sıcak haziran günü olarak kayıtlara geçti. Köşk ilçesinde ise termometreler 45 dereceyi gösterdi.

Bu aşırı sıcaklık nedeniyle kentte bazı cadde ve sokaklar boşaldı. Ancak, Kurban Bayramı öncesi alışveriş yapmak isteyenler İstasyon Meydanı, Sevgi Yolu ve Yağcılariçi gibi bölgeleri tercih etti.

Bazı vatandaşlar şemsiyelerle güneşten korunmaya çalışırken, akli dengesi yerinde olmayan bir kadının kent merkezindeki süs havuzuna girdiği görüldü.

Meteoroloji verilerine göre, Manisa’da da rekor sıcaklar yaşandı. Kent merkezinde 41,2 derece ölçülürken Saruhanlı ilçesinde termometreler 42,8 dereceyi gösterdi.

Manisa Valiliği, aşırı sıcaklar nedeniyle engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildiğini açıkladı. Öğle saatlerinde cadde ve sokaklarda sakinlik yaşanırken, dışarıda bulunan vatandaşlar gölge ve ağaçlık alanları tercih etti.

İzmir’de de sıcak hava etkisini gösterdi. Kent merkezinde 39,5, Bayraklı’da 42,3, Bornova’da 41,6 dereceye ulaşan sıcaklık, sokaklarda sakinlik yarattı. Ancak, bu durum plajlarda ve havuz tesislerinde yoğunluğa neden oldu.

Aydın, Manisa ve İzmir’de yaşanan aşırı sıcakların vatandaşları olumsuz etkilediği görüldü. Aydın’ın rekor sıcaklık yaşadığı gün, vatandaşların serinlemek için farklı yöntemler denediği ve sıcaklık nedeniyle normal hayatın etkilendiği belirtildi.

Manisa’da ise sıcakların erken geldiği, özellikle esnaf ve dışarıda çalışanların zor anlar yaşadığı vurgulandı. İzmir’de ise plajların dolmasıyla birlikte vatandaşların serinlemek için alternatif yollar aradığı bilgisi verildi.

Meteoroloji uzmanları, sıcak hava dalgasının devam edeceği uyarısında bulunurken, vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti. Her üç ilde de alınan sıcaklık önlemleri ve uyarılar dikkate alındığında, vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaz sıcağını atlatacağı tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aydın’da Rekor Kırıldı: En Sıcak Haziran Günü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin