1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ayhan Bora Kaplan Davasında Ara Karar Pazartesi Günü Açıklanacak!

Ayhan Bora Kaplan Davasında Ara Karar Pazartesi Günü Açıklanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayhan Bora Kaplan davasında son kararın pazartesi günü açıklanacağı belirtildi. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ndeki salonda görülen davanın 16’ncı celsesinde tarafların hazır bulunmasını sağladı. Mahkeme başkanı, sanıklar arasında avukatlarla temasın yasak olduğunu belirtti ve tutuklu sanık Barış Kurt’un avukatı Sinan Kocaoğlu’nun duruşma düzenini bozması nedeniyle salondan çıkarılmasına karar verdi.

Mahkeme başkanı, örgüt üyesi Semih Arslan’ın şüpheli bir şekilde ölümüyle ilgili olan sanık Sercan Keleş’e ifade verme fırsatı tanıdı. Keleş, olay günü evde bulunmasının sebebini açıklarken, Semih’in intihar etme kararını anlayamadıklarını belirtti. Keleş, Semih’in ölümünün kaza olduğunu ve kendisinin suçsuz olduğunu ifade etti.

Davanın avukatlarından Rıdvan Şahin, firari gizli tanık Serdar Sertçelik’in bulunması için polislerin yargılanması gerektiğini savundu. Şahin, polis memurlarının müvekkillerine ait belgeleri topladığını ve gereksiz sorular sormak yerine asıl soruları sormaları gerektiğini belirtti.

Mahkeme başkanı, avukat beyanlarını dinledikten sonra duruşmayı pazartesi gününe erteledi. Son kararın bu tarihte açıklanacağı belirtildi.

Davada Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri hakkında çeşitli suçlamalar bulunuyor. İddianamede, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, kasten öldürme, nitelikli kasten öldürme, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma, eziyet, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suç üstlenme ve suçluyu kayırma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve uzun hapis cezaları isteniyor. Diğer 55 sanık hakkında da farklı sürelerde hapis cezaları talep ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ayhan Bora Kaplan Davasında Ara Karar Pazartesi Günü Açıklanacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin