1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ayşenur Ezgi Eygi Filistin’de Vuruldu!

Ayşenur Ezgi Eygi Filistin’de Vuruldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Didim ilçesindeki akrabalarını ziyaret ettikten sonra Filistin’e destek için Batı Şeria’ya giden Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de İsrail askerlerinin ateşiyle başından vurularak hayatını kaybetti. Bu acı haber, Didim’de yaşayan Yılmaz Eygi ve Şerif Eygi tarafından Türkiye’deki yakınlarını yasa boğdu. Ayşenur’un cenazesi, Bakü’den İstanbul’a THY’nin uçağıyla getirilerek İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde tören düzenlendi.

Cenaze, İstanbul’dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na THY’nin uçağıyla getirildi ve burada da tören düzenlendi. Törene; Özgür Özel, Süleyman Elban, Fahri Mutlu Tosun, Yeşim Kebapçıoğlu, Celal Sel, Metin Düz ve Yılmaz Eygi gibi isimler katıldı. Cenaze aracıyla tören alanına getirilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Özgür Özel, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Filistin davasını destekleyen bir sol görüşe sahip olduğunu ve bu tutumuyla Türkiye’de ve dünyada solcuları etkilediğini belirtti. Aynı zamanda İsrail’in Filistin’e yönelik devlet terörünü kınadı ve dünya barışını tehdit ettiğini vurguladı. Özel, Ayşenur’un vefatının acı bir örneği olduğunu ve cenazenin yarın Didim’de defnedileceğini duyurdu. Son olarak, Türkiye’nin Filistin’in yanında durması gerektiğini ve İsrail’i durdurmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ayşenur Ezgi Eygi Filistin’de Vuruldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin