1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Azerbaycan Mevzilerine Yeniden Ateş Açıldı! Son Dakika Gelişmeler

Azerbaycan Mevzilerine Yeniden Ateş Açıldı! Son Dakika Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevzilerine yeniden ateş açtığını duyurdu. Dün akşam saatlerinde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin Zarkent yerleşim birimi istikametindeki mevzilerden Azerbaycan ordusuna ait Demirçidam yerleşkesindeki mevzilere ateş açtığı bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında, Azerbaycan birliklerinin de misilleme ateşi açtığı belirtildi. Bu olay, bir haç hafta içerisinde Ermenistan’ın 4. kez ateşkesi ihlal ettiği bilgisiyle birlikte geldi.

Öte yandan, dün öncesinde de benzer bir olay yaşanmıştı. Yerel saatle 19.30 sıralarında Ermenistan’a ait birlikler Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Azerbaycan mevzilerine ateş açmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu saldırıyı da kınayarak Ermenistan’ı ateşkes ihlali konusunda suçlamıştı. Bölgede tansiyonun giderek yükseldiği belirtilirken, Azerbaycan birliklerinin de karşılık verdiği bilgisi paylaşıldı.

Azerbaycan, bölgedeki barışı zedeleyen bu tür saldırılara karşı sık sık tepki gösteriyor. Daha önce de benzer olaylarda Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ettiği ve Azerbaycan askerlerine saldırdığı bilgisi gündeme gelmişti. Bu durum uluslararası toplumun da dikkatini çekmekte ve taraflara bölgede barışı sağlamaları için çağrıda bulunmaktadır.

Son yaşanan saldırı, bölgedeki gerilimi artırmış durumda. Hızla tırmanan gerginlik, bölgenin istikrarını tehdit etmekte ve çatışma riskini artırmaktadır. Azerbaycan hükümeti, uluslararası toplumdan bu tür saldırıları engellemek için gerekli adımları atmalarını ve bölgede barışı korumalarını istemektedir. Ermenistan’ın ateşkesi sürekli olarak ihlal etmesi, bölgede çatışmanın yüksek riskini beraberinde getirmekte ve bu durum tüm taraflar için tehlikeli bir durumu doğurabilmektedir.

Tüm bu yaşananlar, bölgede tansiyonun yüksek olduğunu ve her an çatışma riskinin bulunduğunu göstermektedir. Taraflar arasında diplomatik çözüm yollarının bulunması ve barışçıl bir şekilde sorunların çözülmesi gerekmektedir. Uluslararası toplumun da tarafları ateşkesi korumaya ve çatışmalara son vermeye teşvik etmesi önemlidir. Bu sayede bölgede barış ve istikrarın devamı sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Mevzilerine Yeniden Ateş Açıldı! Son Dakika Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin