1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Baba, Kızını Boğarak Öldürdü! İşte İç Çekiş Dolu Cinayet Davasının Detayları

Baba, Kızını Boğarak Öldürdü! İşte İç Çekiş Dolu Cinayet Davasının Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde, üzerinde battaniye örtülü uyurken öldürülmüş halde bulunan 19 yaşındaki İclal Şimşek’in babası Kadri Koyun’un cinayetiyle ilgili davası Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Baba Koyun, kızının okuldan kaçtığını, daha sonra okula devam etmek istemediği için çocuk yurduna gönderildiğini ve okul müdürünün kızıyla ilgili kötü örnek oluşturduğunu söylediğini belirtti. Koyun, kızının nişanlı olduğu kişiyle sorunlar yaşadığını, daha sonra sosyal medyadan tanıştığı başka bir adamla kaçtığını, ancak geri döndüğünü anlattı. İclal’in cinsel organında hasar oluştuğunu iddia eden baba, kızının fuhuş yapabileceğini düşündüğünü söyledi.

Baba daha sonra kızının sosyal medyada çıplak fotoğraflarının paylaşılacağı şantajıyla geri dönmek zorunda kaldığını, ancak kızının tekrar kaçarak başka bir kişiyle evlendiğini ama 3 ay sonra boşanarak geri döndüğünü anlattı. Kızının daha sonra ailecek mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiklerini, geri döndükten sonra polislerin eve gelerek İclal’in onu şikayet ettiğini söylediğini belirtti. Kızının son olarak pavyona gittiğini ve kendisine hakaret ettiğini belirten baba, olay anında kendisini kaybettiğini ifade etti.

Mahkeme, İclal’in babasına hakaret ettiği ifadelerinin doğruluğunu tespit ederek babanın hakaretlere maruz kalması ve kızını fuhuştan vazgeçirmeye çalışması gibi nedenlerle babanın savunmalarını dikkate aldı. Babaya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, haksız tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle cezayı 24 yıla indirdi. Babanın iyi hali ve pişmanlığı nedeniyle cezası 20 yıla düşürüldü.

Mahkemenin bir üyesi ise cinayetin işlenme nedeni olarak kabul ettiği haksız tahrik indiriminin daha fazla uygulanması gerektiği görüşünü belirterek oy çokluğuyla alınan karara muhalefet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baba, Kızını Boğarak Öldürdü! İşte İç Çekiş Dolu Cinayet Davasının Detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin