1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Babasından Böbrek Nakli Alarak Yeniden Hayata Tutundu: 7,5 Yaşındaki Aye Ahmet Artık Okula Gidecek!

Babasından Böbrek Nakli Alarak Yeniden Hayata Tutundu: 7,5 Yaşındaki Aye Ahmet Artık Okula Gidecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aye Ahmet’e babasından böbrek nakli yapıldı. Aye Ahmet, doğuştan böbrek rahatsızlığıyla mücadele ediyordu ve 2 yıldır diyaliz tedavisi görüyordu. Babası Behruz Ahmet, böbreğini kızına bağışlamaya karar verdi. Behruz Ahmet, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu ve Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş’ın başkanlığındaki ekip tarafından yapılan tetkikler sonucunda nakil kararı alındı. 23 Eylül’de gerçekleştirilen operasyonla, babadan alınan böbrek, Aye Ahmet’e nakledildi. Operasyon başarılı geçti ve Aye Ahmet’in sağlık durumu olumlu yönde ilerledi. Hastane odasında boyama yaparak ve hemşirelerle vakit geçirerek iyileşme sürecini sürdüren Aye, artık hayatına normal şekilde devam edebileceğini belirtti. Okula gitme hayali kuran Aye, mutluluğunu dile getirdi.

Aye Ahmet, 4 Ekim’de hastaneden taburcu edilirken, naklin hastane bünyesinde ilk kez uygulanan retroperitonoskopik yöntemle gerçekleştirildiğini ve babasından alınan böbreğin kapalı yöntemle nakledildiğini belirtildi. Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş tarafından yapılan açıklamada, Aye Ahmet’in doğuştan böbrek hastası olduğu ve son 2 yıldır diyaliz tedavisi gördüğü bilgisine yer verildi. Babasından alınan böbrekle hayata tekrar tutunan Aye Ahmet’in şu an sağlık durumunun iyi olduğu ve normal bir yaşam sürebileceği vurgulandı. Retroperitonoskopik yöntemin, sırttan kapalı olarak gerçekleştirilmesi ve hastanın iyileşme sürecinin daha hızlı olması açısından avantajları olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Murat Demirbaş, retroperitonoskopik yöntemin hastalar için daha az invaziv olduğunu ve iyileşme süresinin daha kısa olduğunu ifade etti. Bu yöntemin, hastanın sırtından kapalı olarak gerilerek böbreğin çıkartılması anlamına geldiğini belirten Demirbaş, laparoskopiye göre daha üstün bir yöntem olduğunu dile getirdi. Hastanın operasyon sonrası toparlanma sürecinin daha hızlı olması ve hastanın daha kısa sürede taburcu olabilmesi, retroperitonoskopik yöntemin avantajları arasında yer aldı. Behruz Ahmet’in babalık duygularıyla Aye Ahmet’e yaptığı böbrek bağışı, kızlarının sağlıklı bir hayat sürmesine olanak sağladı ve aile mutluluğunun simgesi oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Babasından Böbrek Nakli Alarak Yeniden Hayata Tutundu: 7,5 Yaşındaki Aye Ahmet Artık Okula Gidecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin