Orman Fakültesi mezunu olan bir mühendis, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok bölgede görev aldı.
Tayini 7 yıl önce memleketine çıkan 3 çocuk babası, 56 yaşındaki mühendis, Keban Baraj Gölü kıyısında bulunan köyde atıl araziler olduğunu fark etti ve buraya badem fidanları dikmeye karar verdi.
Köye örnek olmak isteyen mühendis, 100 dönüm araziye kendi imkanlarıyla gelir getirici yaklaşık 5 bin badem fidanı dikti. Fidanlar büyüyüp gelişerek araziyi 7 yılda yeşillendirdi.
Ayrıca, sulama için enerji kullanımını karşılamak amacıyla alana 19 kilovatlık güneş enerjisi santrali kuruldu. Köydeki diğer vatandaşlar da bu örnekten ilham alarak badem fidanları dikmeye başladı.
Mühendis, köyünde atıl arazilere badem fidanları dikerek gelir getirdi ve köylüleri bu tarım modeline teşvik etti. Bu çalışma, köyü ve komşu köyleri olumlu yönde etkiledi ve badem bahçesi kurma trendi başladı.
Badem fidanları dikilen arazide son derece başarılı bir ürün rekoltesi elde edildi ve bu başarı diğer köylülere ilham verdi. Bu şekilde köylüler, atıl arazileri değerlendirerek ekonomiye katkı sundular.
Mühendis, bölgenin verimli topraklarını kullanarak badem ormanı yetiştirirken, güneş enerjisi santrali sayesinde sürdürülebilir bir sulama sistemi oluşturdu. Bu yatırımının sadece gelir sağlamakla kalmayıp, yaşanan toprak erozyonunu da önlediğini vurguladı.
Köyde yaşayan bir diğer vatandaş, mühendisin teşvikiyle atıl arazilerde badem üretimine başladıklarını ve köylerinin her yerinin badem ağaçları ile dolmaya başladığını belirtti. Yaklaşık 2 bin 600 badem ağacının bulunduğu köyde, hasat zamanı yaklaşırken, badem ormanlarının geleceğe umutla baktığı dile getirildi.