Uzun bir tedavi ve istirahat sürecinin ardından, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in 28. ölüm yıldönümünde anıt mezarı ziyaret edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabah saatlerinde MHP Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte yaptığı bu ziyarete katılmadı. Ancak saat 14:00 sıralarında, Türkeş’in kabri başına geldi. Bahçeli’ye MHP Başkanvekili Celal Adan, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da eşlik etti.
Bahçeli, anıt mezar başında dua etti, mezarına su döktü ve beyaz ile kırmızı karanfiller bıraktı. Alparslan Türkeş’in anıt mezarını 15 dakika boyunca ziyaret eden Bahçeli, çıkışında kendisini bekleyen vatandaşları bozkurt işareti yaparak selamladı. Daha sonra, makam aracıyla ‘Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’nın (TATSAV) yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirmek üzere parti genel merkezinin hemen karşısındaki binaya geçti.
Açılış sonrası MHP Genel Merkezine geçen Bahçeli, burada partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı. MHP liderine, makam aracını ve geçtiği güzergâhı karanfil ve güllerle süsleyen partililer, “Durma ilerle evlatların seninle” ve “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganları attı. Bahçeli, genel merkezdeki makam katının balkondan aşağıdaki partililere bozkurt işareti yaparak selamladı. Partililerin atmış olduğu sloganlara eşlik eden Bahçeli, elini önce başına sonra da kalbine götürerek partilileri selamladı.
Alparslan Türkeş’in 28. ölüm yıldönümü vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) “Alparslan Türkeş ve Kıbrıs” başlıklı bir panel düzenlendi. Lefkoşa’daki Grand Pasha Otel’de gerçekleştirilen panele Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel ve çeşitli bakanlar, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile çok sayıda davetli katıldı.
Türk dünyasını temsil eden bayrakların asıldığı panelin açılışında, günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapan Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Nail Aydoğdu, Türkeş’in evinin müze haline dönüştürülmesinde etkin rol oynadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar ise Türkeş’in dedesiyle sınıf arkadaşı olduğunu ve küçük yaşta Türkeş hakkında sürekli olarak anlattıklarını dile getirdi. Tatar, Alparslan Türkeş’i rahmetle andığını belirterek, Türkeş’in Kıbrıs’tan çıkıp Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli bir konum elde etmesi ve bugünkü durumların temellerini atmasındaki önemine dikkat çekti. Tatar, Türkeş’in ileri görüşlü bir siyaset adamı olduğuna vurgu yaparak, Kıbrıslı Türklerin yiğit bir devlet adamı olarak onu anmalarının önemine değindi.
Panelin yönetimini Cavit Tuna üstlendi. Etkinlikte Prof. Dr. Ulvi Keser ve şair-yazar-ressam Oktay Öksüzoğlu, Alparslan Türkeş’in Kıbrıs ile olan bağlantılarını ve onun Kıbrıs davasındaki rollerini derinlemesine ele aldılar. Alparslan Türkeş’in vefatının 28 yıl dönümü dolayısıyla, Lefkoşa’da doğduğu evde de bir mevlit okutuldu.
Böylelikle, Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümünde, hem anma etkinlikleri hem de Kıbrıs’la olan ilişkisi sorgulanmış ve vefatı üzerine düzenlenen panellerle anasının ve ilke ve fikirlerinin önemine vurgu yapılmıştır. Türk milliyetçili