1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bahçelievler’de Çete Savaşı: 29 Tutuklama!

Bahçelievler’de Çete Savaşı: 29 Tutuklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Bahçelievler’de geçtiğimiz hafta Devlet Hastanesi acil servisi ile Mahmutbey Caddesi’nde 2 kişiye yönelik düzenlenen silahlı saldırı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, husumetli 2 ayrı organize suç örgütü olan “Atız-Casper ile Daltonlar” adlı örgütlerin 29 mensubu gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından “Kuyu-23” adıyla duyurulan operasyon kapsamında gözaltına alınan 29 çete mensubundan 24’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Çeteler arasında yaşanan savaş, alan hakimiyeti nedeniyle başlayan ve Sırbistan’a kadar uzanan cinayetler zinciri nedeniyle tespit edildi.

31 Ağustos’taki saldırıların ardından Bahçelievler ve Mahmutbey Caddesi’nde gözaltına alınan 10 şüphelinin bağlantıları araştırıldı. Gürcistan’da firari halde bulunan “Timocan” lakaplı Beratcan Gökdemir’in liderliğindeki “Daltonlar” çetesi ile Hamuş Atız’ın liderliğindeki “Atız-Casperlar” çetesine mensup 19 şüpheli daha yakalandı. Gözaltına alınanlar, 30 Ağustos günü Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne gerçekleştirilen silahlı saldırı ile aynı gün aynı ilçede Ercan Kaptan’ın öldürüldüğü olayın yanı sıra 27 Ağustos günü yine aynı ilçede 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırı olaylarının failleriydi. 24 tutuklanıp 5 serbest bırakıldı.

Çağlar’ın öldürülmesi

İki çete arasındaki husumet, geçtiğimiz ay Sırbistan’da Casper lakaplı Hakan Çağlar’ın öldürülmesiyle başladı. Çağlar’ın öldürülmesinin ardından Daltonlar çetesi elebaşı Beratcan Gökdemir’in paylaşımı sonrası intikam için harekete geçen Atız-Casper çetesi, 27 Ağustos’ta 2 çete mensubunu yaraladı. 3 gün sonra Mahmutbey’de Daltonların elebaşı Gökdemir’in kuzeni Ercan Kaptan’a saldırı düzenledi. Yaralanan Kaptan ve yanındakiler hastanenin acil servisinde de saldırıya uğradı.

Cephanelik gibi

Operasyonda ele geçirilen suç aletleri ise şöyle açıklandı: 2 adet Ak-47 uzun namlulu silah, 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet çalıntı motosiklet, 1 çalıntı otomobil, 1 adet eylemde kullanılan otomobil, 4 adet kar maskesi, 2 adet çelik yelek ve çok sayıda fişek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçelievler’de Çete Savaşı: 29 Tutuklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin