1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bahçelievler’deki Tehlikeli Site: Enkaz Görüntüsü ve Yüksek Kiralar!

Bahçelievler’deki Tehlikeli Site: Enkaz Görüntüsü ve Yüksek Kiralar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçelievler’de bulunan 4 bloklu 30 yıllık bir sitenin tehlikeli durumu gündemde. 104 daireli blokların dış cephelerinde derin çatlaklar, zemin kısmında kayma ve boşluklar, ve bazı noktalarda küçük çaplı çökmelerle enkaz görüntüsü oluştuğu belirlendi. Bazı noktalardaki eğimli duruş ve demir desteklerle ayakta duran balkonlar dikkat çekiyor. Binalardaki hasarlı bölgelerde paslanmış demir malzemeler ve kolayca parçalanabilen beton yapıları bulunuyor. Kentsel dönüşümün başlatılamamasının nedeni, maddi sıkıntılar ve ev sahiplerinin anlaşamaması olarak belirtiliyor.

Sitede kiraların 10 bin ile 15 bin lira arasında değiştiği, geniş alanda yer alan site ortasındaki koridorun sokak benzeri bir geçiş yolu olarak kullanıldığı tespit edildi. Bazı sakinler, maddi sıkıntılar sebebiyle bina yıkılana kadar sitede yaşamaya devam etme niyetinde olduklarını ifade etti. Haziran ayında yaşanan kendiliğinden çökmeler de kentsel dönüşüm uyarılarını arttırdı.

Sitede yaşayan Cafer Sayan, kentsel dönüşüm sürecine başvurduklarını ve imza aşamasında olduklarını belirtti. Kiraların yüksek olduğunu ve 10 bin liranın altında kiralık dairenin olmadığını söyledi. Hasan Özcan ise sitenin 10 yıldır çatlaklar içinde olduğunu ve maddi durumu olmadığı için başka yere taşınamayacağını vurguladı. Özcan, çürük olduğu belirtilen kolonların ise halen tamir edilmediğini ifade etti.

Sitenin sakinlerinden biri olan Hasan Özcan, 2002’de deprem sonrası bir profesörün 2 kolonun çürük olduğunu belirttiğini ve onarım yapılması gerektiğini ancak bu konuda bir gelişme olmadığını ve sakinlerin çatlaklar içinde yaşamaya devam ettiğini paylaştı. Emekli olduğunu ve maddi durumu olmadığı için site dışında bir yerde yaşamaya imkanının olmadığını ifade eden Özcan, sitedeki kiraların yükselmesi halinde maddi olarak daha da zorlanacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçelievler’deki Tehlikeli Site: Enkaz Görüntüsü ve Yüksek Kiralar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin