1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Bolat: Gümrüklerde 600 Milyar Dolarlık Ticaret!

Bakan Bolat: Gümrüklerde 600 Milyar Dolarlık Ticaret!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı, kentin Ticaret Odası’nda düzenlenen İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı’na katıldı. Bakan Bolat, 600 milyar dolarlık ticareti gümrüklerde yönettiklerini ve gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. İhracatta gümrükteki kontrollerin %2, ithalattaki kontrollerin %14 olduğunu belirtti. Haklı uluslararası kurallara ve mevzuata uygun ticarette bir beis olmadığını vurgulayarak, Türkiye’nin ithalat için açık kapı bir ülke olmadığını belirtti.

Bakan Bolat, sektörel düzenlemeleri yaptıklarını, fahiş fiyatla, stokçulukta, aldatıcı reklamlarla mücadele kapsamında denetimlerin sürdüğünü söyledi. 2024 yılının ilk 7 ayında 71 bin firmaya 960 milyon TL ceza uygulandığını açıkladı. İç ticarette sektörel düzenlemeler yapıldığını belirterek, otomotiv, emlak, perakende gibi alanlarda denetimlerin yoğunlaştığını paylaştı.

AK Parti Genel Başkanvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 20 yılda yapılamayan hayal edilemeyecek işlerin başarıldığını belirtti. Zorluklarla karşılaşıldığında birlik ve beraberlik içinde engellerin aşılacağını vurguladı. Programa, Kayseri Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, Ticaret Odası ve Sanayi Odası Başkanları ve davetliler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Bolat: Gümrüklerde 600 Milyar Dolarlık Ticaret!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin