1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Ersoy: Gaziantep Kültür Yolu Festivali’ne Memnuniyetle Katıldı

Bakan Ersoy: Gaziantep Kültür Yolu Festivali’ne Memnuniyetle Katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Ersoy, Gaziantep Kültür Yolu Festivali basın lansmanında yaptığı konuşmada, ülkenin kültür ve sanat alanındaki en büyük organizasyonu olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Gaziantep ayağında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kültür Yolu Festivali’nin sadece 4 yıl gibi kısa bir sürede 7 bölgeye ulaştırıldığını belirten Ersoy, festivalin ülkemizin en büyük ve en zengin marka projelerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Ersoy, Türkiye’nin turizm potansiyelinin dünya genelinde güçlü bir konumda olduğunu ancak bu potansiyelin geçmişte doğru şekilde değerlendirilmediğini belirtti. Turizmde çeşitliliği artırarak tarih, inanç, kültür, doğa, sağlık, gastronomi gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ersoy, Türkiye’nin dünyada turizm açısından ilk 5’te yer aldığına dikkat çekti.

Turizmdeki başarının altında yatan nedenlerden birinin de turizmdeki çeşitliliği arttırarak farklı alanlarda çalışmalar yapmak olduğunu belirten Ersoy, Gaziantep’in tarihi, kültürel ve gastronomik değerlerinin dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi. Gastroantep Kültür Yolu Festivali için 9 günlük bir program hazırladıklarını paylaştı.

Bakan Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Gaziantep’te 14 Eylül Cumartesi günü başlayacak festivalin 22 Eylül Pazar gününe kadar devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları sonucunda 14 tarihi eserin daha vatan topraklarına döndüğünü belirtti.

Ersoy, Gaziantep’in kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak adına ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi. Vali Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililerin de etkinliğe katıldığı belirtildi. Bakan Ersoy ardından Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezerek ele geçirilen tarihi eserleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Ersoy: Gaziantep Kültür Yolu Festivali’ne Memnuniyetle Katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin