1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Ersoy Gaziantep’te! Türkiye Kültür Yolu Festivali Açıldı

Bakan Ersoy Gaziantep’te! Türkiye Kültür Yolu Festivali Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’e ziyaretlerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali’ açılış programına katıldı. Programda Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, kurum müdürleri, ve ilçe belediye başkanları da hazır bulundu. Kültür Yolu Festivali’nin 4 yıl gibi kısa bir sürede 7 bölgeye ulaştığını belirten Bakan Ersoy, bu yıl 16 kentte gerçekleştirilen festivalin ülkenin en büyük ve en zengin marka projelerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Ersoy, Türkiye’nin dünya turizm sıralamasında ilk 5’e girdiğini söyleyerek, 2002 yılında turizmden elde edilen gelirin 12 milyar dolar olduğunu, bugün ise 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini açıkladı. Bakan Ersoy, turizmdeki başarının altında çeşitliliği arttırıp, tarih, kültür, doğa gibi alanlarda önemli çalışmaları hayata geçirmek olduğunu belirtti. Gaziantep’in Gastroantep Festivali kapsamında konserler, sergiler, söyleşiler ve etkinliklerle 50’den fazla noktada 500 civarı etkinliğin planlandığını aktardı.

Ayrıca, 14 tarihi eserin Türkiye’ye getirildiğini duyuran Bakan Ersoy, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. 2024 yılına kadar 35 eserin iadesinin gerçekleştiğini belirten Ersoy, bu süreçte Manhattan Bölge Savcılığı ve Amerikan İç Güvenlik Soruşturma Birimi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakan Ersoy, Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki eserleri inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin gelişimine dair önemli detayları paylaştığı Gaziantep ziyaretinde, festivale olan katkıların ve Türkiye’nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesinin önemini vurguladı. Gaziantep’in Gastroantep Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere halkın ilgisi ve sanatseverlerin katılımının festivalin başarısını gösterdiğini belirten Ersoy, tarihi eserlerin ülkeye dönüşü ve korunması konusundaki kararlılığıyla da dikkat çekti. Gaziantep ziyareti, Türkiye’nin kültür ve turizm alanındaki gelişimine ışık tuttu ve festivalin ülke genelindeki etkisini artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Ersoy Gaziantep’te! Türkiye Kültür Yolu Festivali Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin