Bakan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen ‘Etik İlkeler Rehberi Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Programda Bakan ile RTÜK Başkanı arasında kurum temsilcileri bulundu.
Bakan, kadına yönelik şiddet konusundaki uluslararası boyutun vurgulanmasının gerekliliğine dikkat çekerek, konunun hala devam ettiğini belirtti. Yargı alanında yapılan düzenlemelerin yanı sıra devlet olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi ön planda tuttuklarını ifade etti. Bu doğrultuda kurumlar tarafından birçok yasal düzenlemenin hayata geçirildiğini ifade eden Bakan, farkındalık oluşturacak kampanyaların düzenlendiğini söyledi. Ancak, hala derinden yaralayan olumsuz haberlerin geldiğini üzüntüyle izlediklerini ifade etti. Kadına yönelik şiddetin toplumsal boyutunun ele alınması gerektiğine işaret etti.
Kadına yönelik şiddetin sonlandırılması için çalışmalara devam edeceklerini belirten Bakan, bu sorunu normalleştirmeyeceklerini vurguladı. Kadına yönelik şiddeti haber programlarında normalleştirmeye çalışmak tehlikeli olduğunu belirtti. Bu sorunun çözümü için ellerinden gelen gayretin ötesine geçeceklerinin altını çizdi.
RTÜK Başkanı ise kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için çeşitli programlar ve yayınlarla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Özellikle dramatik yapımlar ve bazı haber bültenlerinde kadına yönelik şiddeti körükleyen içerikler olduğuna dikkat çekti. Haber bültenlerindeki şiddet içerikli programlara eleştirilerde bulunarak, bu tür içeriklere tahammül edilmeyeceğini vurguladı. Müeyyide konularının gündeme gelebileceğini belirtti.
Ayrıca, RTÜK tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada izleyicilerin televizyon yayınlarında şiddetin fazla yer aldığını düşündüğü, en fazla rahatsızlık duyulan şiddet görüntüsünün büyük bir kısmının kadına yönelik olduğu tespit edildi. RTÜK, medyada kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin etik ilkeleri takip edeceklerini ve bu doğrultuda 7/24 hizmet vereceklerini de açıkladı.